Kultura

Premijera u KST: Opet plače, al sad od sreće

Autor: Jovana Mladenović
10:41 | Utorak, 21 06 2016

"Opet plače, al' sad od sreće" naziv je komada koji će večeras od 20 časova premijerno biti izveden u Knjaževsko srpskom tetaru. Predstava je rađena po tekstu Novice Savića, a u režiji Dragana Jakovljevića.

Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve  tajne života provincijske sredine. I sve bi to moglo izgledati komediografski iščašeno i izvitopereno kad ne bi bilo istinito i sasvim mogućno u nas tokom poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka. Razgovor, i sve što se dešava u čekaonici železničke stanice provincijske varošice smeštene na nekoj sporednoj pruzi upravo zbog očigledne istinitosti, uzdiže se do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje.

U predstavi „Opet plače, al' sad od sreće“ igraju Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković koji potpisuje i muziku. Scenografiju je uradio Milivoje Štulović, a kostime Jelena Janjatović.

Ovo će biti šesta premijera u više nego uspešnoj sezoni 2015/16.