KulturaFoto: Marko Milovanović - Foto Mira

ŠEST NAGRADA za predstavu "NA RUBU PAMETI" na festivalu "Zlatna vila" u Prijedoru

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 30 10 2023

Na 16. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatna vila" u Prijedoru, predstava Knjaževsko-srpskog teatra "Na rubu pameti", nastala po delima Miroslava Krleže, Iva i Tene Štivičić, u dramatizaciji Vide Davidović i u režiji Marka Misirače, osvojila je čak šest nagrada - pet od strane žirija i nagradu publike.  

Žiri u sastavu Snežana Kutrički, Zlatko Sviben i Jelena Stajkovac dodelili su pet nagrada predstavi Knjaževsko-srpskog teatra "Na rubu pameti".

Nagrada za najbolju režiju pripala je Marku Misirači. "Složenost pristupa ogromnoj građi uspješno je savladao reditelj Marko Misirača spajajući ih u jedinstven tok misli i postupaka, kroz uslovnosti i ograničenja epohe u lik Miroslava Krleže".

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Avramu Cvetkoviću za uloge Egon pl. Sarvaš-Daljski/Inž. Sinek/Jugoslaven Šime. "Mladi Cvetković osvojio je publiku svježinom u izrazu pri uspješnoj transformaciji u sva tri lika".

Nagradu za najbolju kostimografiju ponela je Jelena Janjatović. "Jelena Janjatović nam je prikazala umješnost pri osmišljavanju raznovrsnih kostima i njihovim izgledom istovremeno doprinijela bolje učitavanje karaktera likova, formiranju odnosa i situacija".

Posebna nagrada za dramatizaciju pripala je Vidi Davidović.

Posebnu nagradu za scenski govor osvojio je Dejan Sredojević.

Šesta nagrada koja je pripala predstavi "Na rubu pameti" je Nagrada publike za najbolju predstavu.