KulturaFoto: FILUM Kragujevac

Veliki uspeh studenata FILUM-a na Bijenalu studentske grafike Srbije (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 10 02 2021

Studenti Odseka za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta osvojili su tri nagrade i dve pohvale na, jubilarnom, XX Bijenalu studentske grafike Srbije. Nagrade su sa FILUM-a dobili Ivana Milosavljević, Nikola Milošević i Dunja Stanojević, a pohvale Teodora Micić i Ivana Janković.

Dom kulture Studentski grad još od 1981. godine priređuje bijenalnu manifestaciju studentske grafike, a ove godine zbog epidemiološke situacije odloženo je otvaranje izložbe XX Bijenala studentske grafike Srbije, koje je planirano za 12. decembar 2020. godine. Uz poštovanje epidemioloških mera tokom proteklog vikenda otvorena je ova izložba.

Osnovna ideja ove manifestacije je da se prezentuju dela budućih akademskih umetnika, kao i karakteristični rukopisi likovnih škola.

Na ovogodišnjem, jubilarnom, XX Bijenalu studentske grafike Srbije, pregledano je 143 rada od 92 studenta, a  učestvovali su studenti osnovnih, master i doktorskih studija sa šest državnih akademija. Od šest ravnopravnih nagrada koje žiri dodeljuje, studenti Odseka za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu osvojili su tri.

Pored ravnopravnih nagrada, žiri dodeljuje i četiri pohvale, od kojih su studenti FILUM-a osvojili dve.

Sa kragujevačkog Filološko-umetničkog fakulteta ravnopravne nagrade osvojili su student Ivana Milosavljević (Grafika knjige, 3. godina), Nikola Milošević (Grafika knjige, 3. godina) i Dunja Stanojević (Likovne umetnosti, 3. godina), a pohvale Teodora Micić (Likovne umetnosti, 3.godina) i Ivana Janković (Likovne umetnosti, master).

Galerija slika