Info

FILUM obeležio 16 godina samostalnog rada, a I DALJE BEZ ZGRADE

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 02 06 2018

Dan Filološko-umetničkog fakulteta i 16 godina samostalnog rada obeleženi su Svečanom akademijom u sali Rektorata. "Prošla godina za FILUM je bila godina jubileja, a ova je godina velikih ostvarenja", rekao je dekan Filološko-umetničkog fakulteta, Radomir Tomić, istakavši da će kao "nagradu za impresivne rezultate" FILUM u narednom periodu dobiti zgradu fakulteta. 

Svečanosti su prisustvovali dekani drugih fakulteta, rektor Univerziteta u Kragujevcu, profesori, studenti. 

"Prošla godina za FILUM je bila godina jubileja, a ova je godina velikih ostvarenja", rekao je dekan Filološko-umetničkog fakulteta, Radomir Tomić zahvaljujući se profesorima, saradnicima i studentima na postignutim uspesima u prethodnoj godini. "Ono što naš fakultet čini posebnim je spoj nauke i umetnosti, spoj dva umetnička i jednog naučnog odseka. Želja nam je da to jedinstvo osnažimo i da ta naša posebnost bude prepoznatljiva. U planu su nove aktivnosti i ciljevi, a rezultati postignuti u polju akademskih aktivnosti, naučnog rada i umetničkog izraza u godini za nama su impresivni. Za nas oni predstavlju ponos i povod nastavimo istim tempom, a da kao nagradu za to, u narednom periodu, dobijemo zgradu fakulteta, rekao je dekan Tomić, podsećajući da studenti i profesori FILUM-a nastavu održavaju na preko deset lokacija, na drugim fakultetima i školama.

Tomić je najboljim studentima sva tri odseka i profesorima za postignute uspehe u naučnim i umetničkim ostvarenjima uručio priznanja, a u ime grada za doprinos radu i razvoju fakulteta i podršku u realizaciji naučnih, umetničkih i kulturnih sadržaja priznanje je uručio Miljanu Bjeletiću, članu Gradskog veća za kulturu.