Kultura

„Zoom in“ u Narodnom muzeju

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 25 10 2017

U Galeriji Narodnog muzeja Kragujevac, večeras od 18 sati biće otvorena izložba „ZOOM IN“ – kragujevački umetnici u zbirkama Narodnog muzeja Kragujevac. Autor izložbe i kataloga je Tatjana Milosavljević, muzejski savetnik istoričar umetnosti.

U zbirkama Odeljenja za istoriju umetnosti Narodnog muzeja Kragujevac čuva se veliki broj umetničkih dela – slika, skulptura, grafika, crteža, umetničkih fotografija, objekata – ukupno 150 od preko 50 umetnika koji su na neki način vezani za Kragujevac – ovde su rođeni ili ovde žive i rade .

Na izložbi u Galeriji Narodnog muzeja Kragujevac naći će se izbor značajnih dela, autora kao što su:  Nikola Koka Janković, Olja Ivanjicki, Svetislav Mladenović, Jelena Petrović, Đorđe i Julka Obradović, Miloš Samardžić, Dragoljub Jelesijević Kepa, Radmila Ilić, Siniša Pavić, Goran Rakić, Zoran Ignjatović, Bojan Otašević, Vesna Ristovski, Nikola Bogdanović, Dragan Đorđević, Vladimir Ranković, Slobodan Bojović i mnogi drugi.

Publikacija sadrži reprodukcije svih umetničkih dela, sa biografijama umetnika, kao i foto-dokumentaciju sa izložbi u galerijskim prostorima Muzeja.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2017. godine.