SkverFoto: yt/printscreen

Deda ima 100 godina, ali se hvali da i dalje vozi ludo i brzo

Autor: InfoKG
16:00 | Ponedeljak, 05 02 2024

Godine su samo broj, potvrđuje ovaj engleski penzioner.

Zanimljiva vest stiže iz Velike Britanije, gde je jedan penzioner po ko zna koji put produžio svoju vozačku dozvolu. To samo po sebi ne bi bilo čudno da penzioner nema 100 godina. Njegovo ime je Erik Dikson a on i dalje ponosno vozi svoju "kiju pikanto", piše Kentonine, a prenosi 24sedam.rs.

"Ne sećam se da su vozači ikada bili ovako necivilizovani, a ne sećam se ni ovoliko rupa na putu. Moj prvi posao bio je za volanom kamiona od tri tone. Od tada sam vozio razna vozila, od motocikala do autobusa na sprat“, objašnjava vremešni dekica za Kentonine.

"Kada mi je moj instruktor vožnje nedavno prišao, pogledao me je i upitao: 'Da li ste vi gospodin Dikson? Pretpostavljam da je očekivao nekoga ko hoda uz pomoć štaka, pa se iznenadio kad je video mene“, kaže on.

Vozački ispit je položio davno, još kao osamnaestogodišnji mladić i kaže da se živo seća tog vremena:

"Sa 18 sam dobio poziv u vojsku. Tamo sam položio tri vozačka ispita, uključujući i one za teška teretna vozila i prikolice. Dve nedelje nakon što sam napustio vojsku počeo sam da radim za veliku autobusku kompaniju (East Kent Road Car) i ostao tamo 37 godina.

Ne koristim štap za hodanje niti uzimam lekove. U penziji sam od 1987. i još mogu da putujem kolima u bilo koju prestonicu Evrope“, pohvalio se Dikson i uporedio vozače nekada i sada koliko se sve promenilo: "Nekada je bilo mnogo dobrote, danas ima nema manira i putevi su postali mnogo prometniji. Ponekad kad nema gužve, stisnem gas pa se setim mladosti kad sam vozio ludo i brzo“.

Izvor: Kentonine, 24sedam.rs