SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Neobična situacija - pilot se obratio putnicima: "Daću vam 500 evra ako odmah napustite avion"

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 29 09 2023

Video snimak iz aviona spremnog za poletanje postao je viralan na društvenim mrežama zbog pilota jedne kompanije kada je obraćajući se putnicima imao neverovatnu molbu za njih, piše Blic.

Naime, pošto je avion bio teži od propisane težine za sigurno poletanje sa aerodroma "Lanzarote" na Kanarskim ostrvima zbog jakog vetra, visoke temperature i dužine piste, on je zamolio da se javi 20 putnika- dobrovoljaca koji bi napustili avion. Stvar koja je ovaj video učinila popularnim jeste da je pilot za ovu "uslugu" nudio 500 evra.

Snimak je objavljen na Tviteru uz opis:

"Kapetan kompanije na letu između aerodroma Lanzarote i Liverpula imao je nesvakidašnju situaciju da zamoli 20 putnika da odustanu od leta, jer je izračunao da je avion pretežak za sigurno poletanje zbog jakog vetra, visoke temperature i dužine piste. Ponuđeno im je 500 evra", navedeno je ispod viralnog snimka.

Kako se može čuti na snimku, pilot je svoje obraćanje započeo tako što je zahvalio putnicima.

"Hvala vam svima što ste ovde. Uz svu bezbednost kao naš prioritet broj jedan, nema šanse da sa trenutnim uslovima vetra ovaj avion poleti. Postoji više faktora - veoma je vruće, vetar nije fantastičan, pravac nije sjajan. Razgovarao sam sa našim operativnim timom i jedan od načina da se reši problem sa teškim avionom je da ga učinimo malo lakšim. Zato bih zamolio, ako je moguće 20 putnika da odustanu od leta za Liverpul večeras. Ako neko želi da nam pomogne, biće nagrađen za to novčano. Trenutna cifra koju nudimo je 500 evra po putniku", rekao je pilot.

Nakon što je pilot objasnio situaciju, na snimku su se čuli putnici koji su mrmljajući uz odmahivanje glave rekli da "žele da idu kući večeras".

Prema izveštaju tamošnjih medija, uređaj za praćenje letova ove kompanije pokazao je da je let kasnio zbog nepovoljnih vremenskih uslova na Lanzaroteu. Kao rezultat toga, let je stigao na aerodrom Džon Lenon u Liverpulu oko 3 sata ujutro.

Izvor: Blic