SkverFoto: Dom za smeštaj starijih lica "Pet zvezdica"

Uskoro otvaranje najmodernijeg doma za starija lica na Balkanu (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 26 03 2023

Sada i zvanično, najsavremeniji dom za starija lica na Balkanu, počinje sa radom 24. aprila u Kragujevcu. Dom za starija lica “Pet zvezdica” nudi usluge po najvišim svetskim standardima, po ceni već od 800 eura. Svi zainteresovani već sada ih mogu kontaktirati na broj telefona +381666102040  kako bi dobili sve neophodne informacije o cenama i raspoloživosti kapaciteta za prijem novih članova.

Imali smo priliku da posetimo dom koji je u fazi poslednjih priprema pred zvaničan početak rada i malo je reći da smo bili impresionirani onim što vidimo, zapravo smo sve vreme imali utisak da se nalazimo u hotelu sa pet zvezdica koji vrši poslednje pripreme pred prijem prvih gostiju. Već na prvi pogled bilo nam je jasno da dom sasvim opravdano, ponosno, nosi naziv "Pet zvezdica", te da u mnogim aspektima prevazilazi visoke standarde zapadnoevropskih domova luks kategorije.

Zbog svog prirodnog okruženja, na rubu Košutnjačke šume, koja se smatra najvećim "plućima grada" površine od 100 hektara, stiče se utisak kao da objekat nije smešten u gradskoj sredini, ali je opet na dohvat svih gradskih institucija, a na svega 3 kilometra od gradskog jezgra. 

Na parceli od 60 ari izgrađen je objekat od 2.000 metara kvadratnih sa 48 komfornih soba predviđenih za smeštaj 100 korisinika, opremljenih svim potrebnim savremenim medicinskim pomagalima. Iz objekta i uređenog dvorišta moći će da se uživa u nesvakidašnjem panoramskom pogledu ka gradu i živopisnoj okolini. U objektu korisnicima će biti na raspolaganju restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom, po HACCP standardu, više sala za interakciju,  radionice, kao i sala za vežbanje i rehabilitaciju korisnika opremljenom sa najmodernijim uređajima za pružanje fizikalne terapije. Takođe, u dvorištu će, pored uređenog prostora za sedenje na otvorenom, bazena sa slanom vodom za rehabilaticiju, biti dostupan i homeopatski vrt, fontana, staklenik i mini zoo vrt sa egzotičnim vrstama ptica o kojima će brinuti korisnici. 

Najvažniji segment svakako je izuzetno obučeno medicinsko i nemedicinsko osoblje ustanove koje pruža stalnu negu i pažnju tokom 24 sata, 365 dana u godini, a njihovo prisustvo je tu da podrži, ohrabri, jer se život u domu ne završava već dobija drugu dimenziju.

Misija doma za stare “Pet zvezdica” se zasniva pre svega na podršci tokom procesa starenja, prepoznavanju  različitih potreba klijenata, poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja u domaćoj toploj atmosferi koju pružaju svi njeni zaposleni. 

Sve  informacije o najsavremenijem privatnom domu za starije na Balkanu - "Pet zvezdica" zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona +381666102040,  posredstvom mail adrese info@petzvezdica.rs ili putem sajta petzvezdica.rs

*Promo