Sastojci (za 4 osobe)
500 g pilećih fileta
200 g sveže crvene paprike
100 g tikvica
100 g mladog luka
200 g šampinjona
200 ml tamnog piva
4 - 5 kašika ulja
1 kašika vegete
Priprema
1. Pileće filete isecite na kockice, stavite u dublju činiju i pospite vegetom.
2. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako isecite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka isecite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke.
3. Seckano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte.
4. Meso sa povrćem pokrijte i ostavite da odstoji na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.
5. Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.
Posluživanje
Uz tople ražnjiće poslužite zelenu salatu.
Mala tajna
Šampinjoni će zadržati lepu boju i izgled ako ih pre pečenja dobro osušite.