Skver

Predlog za ručak: Pileći ražnjići sa povrćem

Autor: infokg.rs
15:02 | Subota, 27 02 2016

Sastojci (za 4 osobe)

500 g pilećih fileta
200 g sveže crvene paprike
100 g tikvica
100 g mladog luka
200 g šampinjona
200 ml tamnog piva
4 - 5 kašika ulja
1 kašika vegete

Priprema

1. Pileće filete isecite na kockice, stavite u dublju činiju i pospite vegetom.

2. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako isecite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka isecite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke.

3. Seckano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte.

4. Meso sa povrćem pokrijte i ostavite da odstoji na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.

5. Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.

Posluživanje

Uz tople ražnjiće poslužite zelenu salatu.

Mala tajna

Šampinjoni će zadržati lepu boju i izgled ako ih pre pečenja dobro osušite.