Skver

Vežba koja sa sigurnošću uklanja celulit

Autor: Jelena Maksimović
19:00 | Utorak, 01 03 2016

Ako vam se čini da se pojavila ''pomorandžina kora'' na vašim butinama i zadnjici, krajnje je vreme da jogom, na jeftin i zdrav način ponovo povratite glatku, čvrstu i zategnutu kožu.

Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije na Univerzitetu Harvard dokazale su da je joga najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu.

Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava i na opšte stanje tela koje zaista postaje mlađe i vitalnije. Uz to, joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imuni sistem.

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane – izbaci šećer i svi rafinisani proizvodi i pokušate da se hranite na što zdraviji i prirodniji način, koji uključuje sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašaste plodove, sveže nemasne sireve i uz izvođenje detoksikacije, poboljšano zdravlje i lepota tela postaće zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, a unutrašnje zadovoljstvo je to koje ženi daje onaj poseban sjaj i lepotu koju ne može da umanji ni trag celulita.

Mediterraneandiet

Od nekoliko poza joge koje su dobre za topljenje celulita, ova je najefikasnija:

- Zauzmite stav uskog raskoraka.
- Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u kolenu i podignite je prema gore.
- Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema leđima.
- Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.
- Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji do tela i levu ruku u vis.
- U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.
- Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja podstiče hormonalnu ravnotežu i donosi veću količinu kiseonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv sagorevanja masnoća.

Vratite se u početni položaj i vežbu ponovite i na drugoj nozi.

Svakodnevno praktikujte ovu vežbu oko 20 minuta, kako biste vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vežbajte bar 20 minuta tri puta nedeljno. Možete je kombinovati i sa drugim joga pozama.

Za najbolji efekat, kombinujte trčanje i vežbe snage (najbolje čučnjeve), a ako imate vremena, ubacite i kratku masažu kritičnih zona nekim uljem ili kremom.

Vežbu morate raditi što je smirenije, sporije i kontrolisanije moguće. Rezultati će biti vidljivi već za mesec dana.