SportFoto: AK Radnički

Atletičari Radničkog postigli zapažene rezultate na kvalifikacijama Kup-a Srbije

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 01 06 2023

Na kvalifikacionom turniru Kup-a Srbije za seniore i seniorke, održano 27 i 28 maja 2023 godine u Kraljevu, atletičari Radničkog su postigli zapažene rezultate.

Magdalena Stevanović osvojila je zlatnu medalju u disciplini skok udalj, dok je u trci na 100 metara zauzela drugu poziciju.

Kod muškaraca, bronzanu medalju u skoku udalj osvojio je Nemanja Dimović, dok je Luka Pantelić u istoj disciplini zauzeo četvrto mesto, a pobedu odneo u trci na 110 metara sa preponama.

U trci na 100 metara Ognjen Popović zuzeo je četvrto mesto, Mladen Radosavljević peto, dok je Rastko Radović završio na šestom mestu. U trci na 200 metara radosavljević je završio na četvrtom mestu, Radović na petom i Popović na šestom mestu. Milica Gajović je u trci na 200 metara osvojila drugo mesto, dokje u duplo dužoj disciplini, trci na 400 metara zauzela treću poziciju.

Andrija Lazić, u trci na 400 metara sa preponama završio je na drugom mestu, dok je u trci na 400 metara osvojio treće mesto.

Izuzetno zanimljiva disciplina bila je skok udalj za seniorke gde su naše devojke zauzele prva četiri mesta. Pomenuta Magdalena Stevanović zauzela je prvo mesto, Džudović Milica je bila druga, Bojana Marković treća, dok je Marta Đorđević zauzela četvrtu poziciju.

Muške štafete na 4x100 metara i 4x400 metara su takođe izborile direktan plasman u finale Kup-a za seniore.

U subotu je takođe održano prvenstvo centralne Srbije za mlade pionire gde je Maša Božović osvojila zlatnu medalju u skoku udalj, dok je Nikola Jovanović osvojio bronzanu medalju u istoj disciplini.