SportFoto: BK Ravens KG

Badminton klub “Ravens KG” osvojio osam medalja u Kruševcu

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Petak, 06 03 2020

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su osam medalja, dve srebrne i šest bronzanih, na prvom zvaničanom juniorskom badminton turniru u ovoj godini "Juniorski Kup - Kruševac 2020", za igrače od 11 do 17 godina starosti.

Na prvom zvaničanom juniorskom badminton turniru u ovoj godini "Juniorski Kup - Kruševac 2020" učestvovalo je devet mladih igrača kragujevačkog Badminton kluba “RAVENS KG”, a to su Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović, Luka Vujošević, Relja Milić, Stefan Maksimović, Jovan Ivanović, Isidora Mojsilović, Lana Dramićanin i Petra Gordić. Oni su osvojili ukupno osam medalja, dve srebrne i šest bronzanih. 

Srebro je pripalo Aleksandru Jovičiću i Stefanu Maksimoviću. Jovičić je u konkurenciji muškog singla za igrače do 17 godina u veoma neizvesnom meču poražen od Viktora Petrovića iz kruševačkog Badminton kluba Zmajevi, sa 1:2. U konkurenciji dečaka do 13 godina, Stefan Maksimović je “na razliku” izgubio finale od domaćeg igrača Alekse Radovanovića 1:2. 

Kada je reč o bronzanim medaljama, u mučkom dublu takmičara ispod 15 godina osvojili su ih Relja Milić i Stefan Maksimović, u mešovitom ispod 15 godina Relja Milić i Lana Dramićanin, u muškom singlu ispod 17 godina Igor Jovanović i u ženskom singlu do 17 godina Petra Gordić.

"Zadovoljni smo nastupom svih naših juniora na početku sezone u 2020. godini I osvojenim medaljama na turniru u Kruševcu, ali znamo da mogu još više u takmičarskom smislu pa će nam iskustvo sa ovog turnira značajno pomoći u daljem radu na treninzima. Nastavljamo sa vrednim radom i pripremamo realizaciju uspešnih međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i Srbiji, kao i organizaciju tradicionalnih sportskih manifestacija prvog badminton kluba u Šumadiji", izjavio je glavni trner kluba “Ravens KG”, Andreja Todorović. 

Turnir "Kruševac 2020" je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije organizovao Badminton klub “Zmajevi” Kruševac.