SportFoto: BK Ravens KG

BK "Ravens KG" osvojio ČETIRI medalje u Beogradu (FOTO)

Autor: InfoKG
15:30 | Subota, 05 11 2022

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su četiri medalje, zlatnu, srebrnu i dve bronzane, na 22. “Kupu grada – Trofej Beograda u badmintonu“.

Takmičari iz cele Srbije ukrstili su rekete na 22. “Kupu grada – Trofej Beograda u badmintonu“ na Adi u seniorskim A kategorijama i juniorskim kategorijama igrača, a Kragujevčani su osvojili četiri medalje.

Iz redova Badminton kluba RAVENS KG-u medalje su u Kragujevac doneli Aleksandar Jovičić, Selena Stojanović i Natalija Đoković. 

Stojanovićeva je osvojila dve medalje kategorije igračica do 15 godina, zlatnu u dublu i bronzu u ženskom singlu. U parovima je igrala sa Đinom Čelar (BK Zmajevi) gde su bile neporažene i tako došle do zlatne medalje. Sa druge strane, pojednično je kao drugoplasirana sa dve pobede došla do polufinala gde je poražena od Čarne Mihajlović.

Jovičić je osvojio srebro u muškom dublu A kategorije se Igorom Bjelanom (BK Novi Sad). U grupi su bili bez poraza tako da su direktno došli do polufinala gde su bili bolji od domaćeg dvojca Petrović – Stepanović nakon preoreta (19:21, 21:17, 21:13). U finalu su ipak poraženi sa (0:2) od strane Tomića i Petrovića.

Đokovićeva je osvojila bronzanu medalju u ženskom singlu kategorije igračica do 13 godina.

Pored osvajača medalja Kragujevac su predstavljali Luka Milić i Andreja Todorović u seniorskim konkurencijama, te Bogdan Novokmet i Vuk Stojanović u juniorskim, dok je Jovana Maksić sudila.

Galerija slika