SportFoto: BK Ravens KG

Uspeh BK “Ravens KG” na Prvenstvu Srbije za seniore

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 25 06 2021

Badminton klub “Ravnes KG” osvojio je treće mesto u ekipnoj muškoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu. 

Badminton klub je došao do novih značajnih uspeha na seniorskom Prvenstvu Srbije za 2021.godinu koje se održalo minulog vikenda na beogradskoj Adi pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Srbije i Badminton savez Beograda. 

Učestvovalo je u svih pet takmičarskih konkurencija šest igrača BK RAVENS KG: Lana Dramićanin, Selena Stojanović, Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić, Luka Milić i Andreja Todorović (trener/igrač), dok je Jovana Maksić bila u ulozi sudije. 
Kragujevački takmičari su osvojili 3.mesto za muške timove i bronzane medalje u ekipnoj kategoriji muške konkurencije. 

Bronzana medalja koju su osvojili U19 reprezentativci Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović u muškim parovima individualnog takmičenja je imala najveći doprinos uz dodatne poene njih dvojice i Luke Milića i Andreje Todorovića osvojene u muškim singlovima i parovima. 

BK Beograd zauzeo je prvo mesto, BK Novi Sad drugo, dok je trećeplasirani bio BK Ravens KG. 

Pored toga, ostvareni su plasmani na ekipnu 5.poziciju u plasmanu Mešovitih timova (sa osvojenih 3.450 bodova) i ženskih timova (sa osvojenih 950 bodova). 

"Sa ogromnom radošću i ponosom se vraćamo sa još jednog državnog prvenstva Srbije na kojem smo nastupili bez ikakvih kalkulacija. Čestitam svim saigračima jer su još jednom dokazali da se trud i kvalitetan rad u specifičnim pandemijskim uslovima protekle godine isplate i da je Kragujevac zaista grad badminton”, izjavio je Andreja Todorović, predsednik UO BK RAVENS KG i najstariji osvajač medalje na 28. Prvenstvu Srbije.