SportFoto: FK Radnički 1923

“Crveni” priželjkuju pobedu nad imenjakom na prolećnoj premijeri

Autor: InfoKG
12:30 | Subota, 10 02 2024

Prolećni deo takmičenja u Mozzart Bet Superligi fudbaleri Radničkog 1923 otvaraju sutra, kada će u okviru 20. kola na svom “Čika Dači” sa početkom u 13 časova odmeriti snage sa imenjakom iz Niša. Prijatnih 20 stepeni koliko meteorolozi najavljuju za drugi dan vikenda, kao i besplatan ulaz za sve posetioce, garantuju još jedan fudbalski spektakl u prestonici Šumadije. 

Imali su puleni trenera Feđe Dudića punih mesec dana da se adekvatno pripreme za ono što ih očekuje u nastavku prvenstvene trke. Igra koju su “crveni” prikazali u pripremnim utakmicama, naročito tokom desetodnevnog boravka u Antaliji gde su imali priliku da sparinguju sa inostranim rivalima, svakako daje za pravo za Кragujevčanima da se nadaju pobedi na prolećnoj premijeri.

"Iako zimska pauza nije bila preterano duga, uželeli smo se takmičarskih utakmica. Mislim da spremni dočekujemo start prolećnog dela prvenstva, uprkos brojnim problemima sa povređenim i bolesnim igračima. Očekujem da na premijeri protiv Radničkog iz Niša ponovimo igru iz pripremnih utakmica u Antaliji. U tom slučaju sigurno je da nam bodovi neće izmaći. Činjenica je da su prve utakmice nakon pauze u prvenstvu dosta specifične, ali mi znamo šta nam je cilj, a to su sva tri boda i učinićemo sve što je u našoj moći da do njih na kraju i dođemo", jasno poručuje Dudić.

Za razliku od Šumadinaca koji su tekući prelazni rok iskoristili za skraćivanje rostera i dopunu postojeće selekcije na deficitarnim pozicijama, njihov niški imenjak je bio daleko aktivniji na zimskom tržištu, te je svoje redove “osvežio” sedmoricom novajlija. Pored značajno izmenjenog igračkog kadra, Nišlije u nastavak sezone ulaze i sa povratnikom u ulozi šefa stručnog štaba Nikolom Trajkovićem, koga je tokom jeseni nakratko zamenio Slavoljub Đorđević.

Upravo je pod Trajkovićevom komandom niški superligaš porazio Кragujevčane u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone na “Čairu” (4:1). Bilo je to ujedno i najbolje izdanje Nišlija u rezultatski prilično skromnoj jesenjoj polusezoni, koju je tim sa juga Srbije okončao na pretposlednjoj poziciji superligaške tabele. 

"Imao sam priliku da gledam Radnički tokom priprema u Turskoj. Nesporno je da su dosta izmenili igrački kadar u odnosu na jesenji deo sezone, ali su i pored toga jedna jako kompaktna ekipa koja dosta dobro stoji u fazi odbrane. Izuzetno su opasni u tranziciji, ali i prilikom prekida, posebno nakon dolaska Lukovića. To je nešto na šta moramo da obratimo posebnu pažnju", upozorava Dudić.

Ako je strateg Кragujevčana mogao biti zadovoljan igrom koju je njegova ekipa prikazala u test utakmicama, onda se to svakako ne može reći za zdravstveni bilten, koji je kako se pripremni period bližio kraju postajao sve nepovoljniji. Sve je krenulo od povrede iskusnog Slobodana Simovića, na koju se nadovezala teška povreda najboljeg strelca “crvenih” Milana Vidakova za koga je po svemu sudeći ova sezona praktično završena, a van stroja su se nedugo zatim našli i Stefan Čolović, Luka Zorić, Miloš Ristić i Кilijan Bevis. Deluje da se u poslednje vreme kadrovska situacija polako popravlja, mada sam Dudić priznaje da još uvek sa sigurnošću ne može da kaže na koga od igrača će moći da računa za prolećnu premijeru.

"U odnosu na zadnju pripremnu utakmicu sa OFК Beogradom, bićemo jači za Luku Zorića i Кilijana Bevisa, koji su se vratili u trenažni proces tokom sedmice. Što se ostalih igrača tiče, videćemo u narednih dan-dva na koga definitivno možemo da računamo za utakmicu u nedelju", otkriva šef struke “crvenih”.

Onim igračima koji na kraju budu istrčali na travnati tepih stadiona “Čika Dača” biće svakako neophodna podrška sa tribina. Upravo je to jedan od razloga zbog čega je uprava kragujevačkog superligaša odlučila da sve pristalice “crvenih” časti besplatnim ulazom na prolećnu premijeru u nadi da će na taj način podstaći i one koji su do sada, žargonski rečeno, navijali “iz fotelje” da dođu na stadion i uživo podrže svoj voljeni tim.

"Svakako da bi nam podrška naših navijača u nedelju i te kako značila i da bi to sigurno dodatno inspirisalo igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Verujem da će besplatan ulaz, ali i lepo vreme koje se najavljuje za dane vikenda podstaći naše navijače da u nedelju dođu na stadion i pomognu nam da nastavimo tamo gde smo stali na kraju jesenjeg dela prvenstva", veruje Dudić.

Direktan prenos utakmice je najavljen na Arena Sport 2 kanalu, dok će Televizija Кragujevac emitovati odložen snimak susreta. 

Izvor: FK Radnički 1923