SportFoto: FK Radnički 1923

“Crveni” pronašli izlaz iz rezultatskog tunela: Činedu i Bevis za prvu radost Joksimovićeve čete (VIDEO)

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 18 09 2023

Posle pet startnih poraza, konačno je kucnuo trenutak za malo radosti u taboru kragujevačkog superligaša. Golovima Žofrija Činede i Kilijana Bevisa fudbaleri Radničkog 1923 su na svom “Čika Dači” savladali ivanjički Javor Matis u utakmici 7. kola Mocart Bet Super lige sa 2:0 i tako upisali prve bodove u tekućem šampionatu. 

Laknulo je strategu Kragujevčana Dejanu Joksimoviću po završetku utakmice. Njegovi puleni su prvi put od početka sezone uspeli da jednu dobru partiju krunišu bodovima, što nije bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama, u kojima su Šumadinci i pored solidne igre ostajali praznih ruku.

Činjenica je da smo mi u ovu utakmicu ušli pod strahovitim pritiskom, s obzirom na sve ono što nam se izdešavalo u prethodnih pet kola. U tom pogledu, jako sam zadovoljan reakcijom igrača, koji su pokazali karakter u jednom ovako delikatnom trenutku. Mislim da smo u većem delu utakmice kontrolisali dešavanja na terenu, što nam je i bila namera. Znali smo da će se Javor spustiti u nisku defanzivnu zonu i da će svoje šanse tražiti iz kontranapada. Shodno tome, moram pohvaliti moje igrače koji su maksimalno ispoštavali sve zahteve stručnog štaba, posebno kada je reč o defanzivnoj tranziciji i reakcijama na izgubljene lopte. Iskreno verujem da će ova pobeda pre svega psihički rasteretiti igrače i podići im samopouzdanje za naredne utakmice“, istakao je Joksimović u analizi utakmice, uz zahvalnost publici na pruženoj podršci.

“Crveni” su današnjim trijumfom konačno izbrisali nulu iz kolone sa bodovima i ujedno nagovestili beg sa začelja tabele.

Novi prvenstveni izazov četu trenera Dejana Joksimovića očekuje već u četvrtak na gostovanju novajliji u Mocart Bet Superligi, ekipi IMT-a, dok će narednu utakmicu pred svojom publikom fudbaleri kragujevačkog superligaša odigrati 27. septembra, kada će ugostiti Radnik iz Surdulice. 

Izvor: FK Radnički 1923