SportFoto: SPD Radnički

Derbi sa crno-belima na startu proleća

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 05 02 2023

Nakon jednoipomesečne pauze i pripremnog perioda, rukometaši Radničkog su spremni i silno motivisani za nastavak šampionata i izazove koji su pred njima. Na samom startu prolećnog dela ih očekuje derbi susret sa starim rivalom, ekipom Partizana iz Beograda, koje će ugostiti u duelu 14. kola Arkus lige u svojoj hali Jezero u ponedeljak 6. februara. U susretu prvog kola posle velike borbe, beogradski crno-beli su trijumfovali minimalnim rezultatom 32:31. 

"Ono što je za nas najvažnije je da pokušamo da izborimo povoljan rezultat, kako bi ostvarili jedan od prioriteta da sačuvamo oreol nepobedivosti u hali Jezero, ali i da se eventualnim trijumfom približimo mogućnosti plasmana u plej-of. Ekipa Partizana je izuzetno kvalitetna, videli smo kako su odigrali meč SEHA Lige sa Vardarom, imaju sjajne pojedince, nekolicinu mladih reprezentativaca koji igraju brzo, kvalitetno i poletno, međutim mi ćemo se pripremiti na adekvatan način. Moj tim ima svoje kvalitete i siguran sam da će to biti derbi u punom značaju te reči. Pozvao bih naše navijače da dođu i da nas podrže, ali ne samo u ponedeljak, već tokom cele sezone jer sam uveren da će imati šta da vide", najavio je susret 14. kola sa Partizanom, šef struke Radničkog Žikica Milosavljević.

Početak utakmice je zakazan za 19 časova, a pravdu će deliti sudijski par Boriša Milosavljević i Danijel Trivković iz Beške.

Susret velikih rivala će osim takmičarskog imati i humanitarni karakter. Naime, bivša rukometašica mlađih kategorija Radničkog Milica Lisica (2005) je obolela od venske malformacije vrata i biće joj potrebna značajna sredstva za nastavak lečenja u Nemačkoj. Počev od ove utakmice, RK RadničkI će na svakoj utakmici u hali Jezero organizovati prikupljanje donacija za našu Milicu.

Na ovoj utakmici ulaz će biti SMS poruka 1431 na 3030.
DA MILICA POBEDI !

Izvor: SPD Radnički