SportFoto: SPD Radnički

Dupli rukometni program u hali “Jezero”

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 05 03 2021

Prvenstvene utakmice će sutra odigrati obe selekcije rukometnog kluba Radnički u hali “Jezero”. Rukometašice od 17 časova će odmeriti snage sa ekipom Bora, a rukometaši će se od 19:30 sastati sa niškim Železničarom.  

Rukometašica Radničkog će dočekati starog rivala, ekipu ŽJRK Bor iz istoimenog grada u okviru 14. kola Super lige za žene. Pred Kragujevčankama je šansa da nastave niz započet prošlonedeljnim trijumfom nad ekipom Mladosti. Podsećamo da su ovi rivali podelili bodove u prvom delu prvenstva, rezultatom 25:25.

Nakon osvojenih bodova u Novoj Pazovi, sa mnogo više samopouzdanja i motivacije dočekujemo mladu i poletnu ekipu Bora. Uigrane su, igraju brzo i ne predaju se lako. Daćemo sve od sebe da odgovorimo njihovom stilu igre, zaustavimo razigravanja iskusne Marine Glišović, sjajnu saradnju i asistencije kapitena Simonović sa igračicama na crti, kao i mladog šutera Anu Marković. Zajedno igraju dosta dugo, odlično se poznaju i to im je ogromna prednost. Verujem da ćemo nametnuti svoj ritam i tako doći do lakih golova. Očekujem ni malo lako utakmicu, ali ukoliko budemo disciplinovane i ispoštujemo dogovore, rešićemo utakmicu u svoju korist, iznela je očekivanja pred susret sa bivšim klubom”, čuvar mreže Marijana Ilić.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos ove utakmice na YouTube kanalu Super rukometna liga žene

Posle kolegnica iz ženske selekcije, na parket hale “Jezero” istrčaće rukometaši Radničkog, puni samopouzdanja nakon plasmana na završni turnir Kupa, koji će u susretu 3. kola plej-ofa Arkus lige ugostiti niški Železničar, sa kojim su u regularnom delu prvenstva imali polovičan uspeh.

Očekuje nas teška utakmica protiv sjajnih Nišlija. U jako zgusnutom rasporedu utakmica, potrudićemo se da pružimo dobar otpor ekipi Železničara i probamo da dođemo do prvih bodova u plej-ofu. Dobro ih poznajemo, odigrali smo puno utakmica ove godine sa njima i mišljenja sam da su sve karte na stolu, samo je pitanje ko će se bolje snaći i odigrati utakmicu sa većom koncentracijom i energijom”, najavio je subotnji duel brzonogo krilo Kragujevčana Miloš Barudžić.

I za ovaj susret je obezbeđen direktan prenos na YouTube kanalu Arkus liga.

Izvor: SPD Radnički