SportFoto: SPD Radnički

Rukometni spektakl u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 15 10 2021

Rukometni klub Radnički je postao sinonim za organizaciju rukometnih manifestacija na najvišem nivou i celodnevnom uživanju u čarima rukometne igre. Ljubitelji rukometa sutra će u hali “Jezero“ imati priliku da odgledaju dve sjajne rukometne predstave.

Prvi susret je rezervisan za mušku selekciju koja će u okviru 5. kola Arkus lige od 16:30 časova dočekati starog rivala, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, ekipu šabačke Metaloplastike i pokušati da zadrže oreol nepobedivosti na domaćem terenu.

Nakon solidne role u Novom Sadu, okrećemo se narednom protivniku. Ne treba trošiti mnogo reči kako bi opisali Metaloplastiku. Reč je o ozbiljnoj ekipi koja u svaku sezonu ulazi sa najvišim ciljevima. Odlikuje ih čvrsta i agresivna odbrana, kao i raznovrsna igra u fazi napada. Igramo na domaćem terenu što nam daje dodatni motiv. Borićemo se svim silama da pružimo dobru partiju i osvojimo ceo plen, najavio je duel sa dvostrukim šampionom Evrope”, brzonogi bek Radničkog, Stefan Stanojev.

Navijači Radničkog i ljubitelji rukometa ovaj meč mogu pratiti direktno na YouTube kanalu Arkus liga

Nakon susreta muške selekcije, na parket hale “Jezero” će istrčati rukometašice Radničkog, koje će u prvoj od dve utakmice u premijernom učešću u Ligi Evrope, dočekati švedskog vicešampiona, ekipu H65 Hoors HK i pokušati da na svom terenu izbore povoljan rezultat pred revanš koji ih očekuje narednog vikenda.

Sastajemo se sa ekipom koja pripada samom kremu evropskog rukometa. Neće nam biti ni malo lako da im se suprostavimo i da im pariramo u njihovom, prepoznatljivom skandinavskom stilu igre. Sa podmlađenom ekipom, ali sa ništa manjom željom i žarom ulazimo u ovaj dvomeč, spremni da se nadigravamo. Veliki je uspeh za naš klub i grad da se čuje i van granica naše zemlje, kao što sam i rekao pred prošlogodišnju finalnu utakmicu. Ne sumnjam da će sve devojke dati svoj maksimum i da ćemo svi u klubu pružiti doprinos da se ostavi što bolji utisak i da ukoliko nam se ukaže prilika prođemo dalje, što bi bio izuzetan uspeh ne samo za naš grad već i za našu zemlju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da podrže i nagrade naše devojke za sve što su uradile do sada i da im daju dodatni motiv da napravimo još korak dalje. Ovom prilikom se zahvaljujem Skupštini grada Kragujevca, kao i Rukometnom savezu Srbije koji su nam omogućili da učestvujemo u ovom prestižnom takmičenju”, izneo je očekivanja pred istorijski, evropski duel pomoćni trener Radničkog, Vladimir Mladenović.

Duel sa Šveđankama počinje u 19 časova, a delioce pravde čini par Diana-Carmen Ciulei i Silviu Stanescu iz Rumunije. 

Izvor: SPD Radnički