SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Ekonomac dočekuje Novi Pazar

Autor: InfoKG
18:00 | Petak, 31 03 2023

U poslednjem kolu ligaškog dela srpske futsal elite, Ekonomac će, na parketu hale "Jezero" sutra, 1.aprila od19.00 časova dočekati ekipu Novog Pazara. Biće to još jedan susret starih rivala, a prvi prvenstveni duel u tekućoj sezoni u gradu na Jošanici završen je bez pobednika, rezultatom - 3:3. Pred poslednje prvenstveno kolo, situacija je takva da Kragujevčanima bi pobeda, ali isključivo u slučaju poraza Beogradskog FON-a u Novom Sadu donela drugo mesto u doigravanju za prvaka, samim tim i direktan plasman u polufinale. Sa druge strane, Novi Pazar zauzima sedmo mesto i ukoliko želi plasman u plej – of, neophodna mu je pobeda, ali će i pored toga  zavisiti od rezultata Paleža i Bečeja, koji će utakmice poslednjeg kola igrati u Loznici, odnosno, na domaćem parketu sa Ivanjicom.

Između dva prvenstvena meča, Ekonomac je bio uspešan i u četvrtfinalu Kupa, ostavrio je pobedu, 6:1, nad SAS-om u Zrenjaninu. Svakako da će misli biti okrenute i ka tom takmičenju, u kome će završnica prvi put biti održana kroz turnirski sistem, polufinalnim utakmicama, 21. i susretom za trofej 23.aprila u hali "Jezero". Što se tiče samog prvenstva, najrealnije je očekivati da će izabranici trenera Vidana Bojovića trku završiti na trećem mestu, sa kojeg će u četvrtfinalu doigravanja za prvaka snage odmeriti sa šestoplasiranim timom na kraju ligaškog takmičenja. Strateg Ekonomca za meč sa Novim Pazarom neće moći da računa na Sašu Digića i Ninoslava Aleksića, koji će izostati zbog žutih kartona, a kapitena Kristijana Vasića neće biti zbog povrede.

Iz tabora kragujevačkog kluba i vest da je za predstojeće okupljanje seniorske reprezentacije Srbije, u periodu od 10. do 15.aprila, selektor Dejan Majes pozvao četvoricu igrača Ekonomca: Miloša Simića, Ninoslava Aleksića, Lazara Marinkovića i Aleksandra Tomića.