SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju beogradskog Grafičara

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 11 09 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 sutra od 16:30 časova na svom “Čika Dači” dočekuju beogradski Grafičar, u utakmici petog kola Prve lige Srbije. Biće to lepa prilika za Kragujevčane da dođu do treće pobede u nizu, i to protiv rivala koji im, sudeći po rezultatima u minuloj sezoni, očigledno leži. 

Učenici trenera Aleksandra Linte su prošlog vikenda upisali prvu “trojku” u gostima i osamili se na drugoj poziciji prvoligaške tabele, odmah iza novosadskog Kabela, jedine ekipe sa maksimalnim učinkom posle prva četiri kola.  

Teška utakmica je iza nas. Ekipa iz Sremske Mitrovice, iako novajlija u ligi, pokazala se kao ozbilјan protivnik. U prvom poluvremenu bili smo dominantni u polјu i stvorili par lepih prilika, a sticajem okolnosti jednu od njih sam upravo ja uspeo da realizujem, što mi je izuzetno drago. U drugom poluvremenu smo malo pali, ali kada se podvuče crta, najbitnije je da smo sačuvali stečenu prednost i doneli sva tri boda u Kragujevac”, konstatovao je junak pobede u Sremskoj Mitrovici, Ognjen Ilić. 

U klubu sa “Čika Dače” su, pak, rešeni da zadaju još jedan žestok udarac beogradskom timu i da ostanu na pravom, pobedničkom kursu. 

Spremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku prethodnu, ne gledajući puno u tuđe dvorište. Ono što znamo, to je da je Grafičar jedna dobra i mlada ekipa, koja se nalazi u gornjem delu tabele, i da nikako ne sme da se potceni. Ulazimo u ovaj susret sa ulogom blagog favorita, maksimalno fokusirani i spremni da dođemo do novog trijumfa”, kaže Ognjen Ilić, koji će i na predstojećoj utakmici vrebati priliku da se upiše u listu strelaca. 

U skladu sa postojećim epidemiološkim merama koje se odnose na čitavu teritoriju Republike Srbije, utakmica Radnički 1923 – Grafičar igraće se bez prisustva publike. 

Izvor: FK Radnički 1923