Sport

“Radnički 1923” pobedio Jagodinu i sa trona Prve prešao u Super ligu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Četvrtak, 20 05 2021

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog proslavili su sa navijačima plasman u Super ligu Srbije i to sa trona Prve lige, jer su u utakmici poslednjeg kola savladali ekipu Jagodine na stadionu “Čika Dači”, rezultatom 4:2. Navijači su utakmicu pratili sa video-bima, koji je bio postavljen u neposrednoj blizini stadiona. Nakon utakmice oni su došli na stadion i uz bakljadu i pesmu proslavili to što je kragujevački klub ponovo, posle sedam godina, u društvu najboljih u Srbiji. 

Iako se kragujevački Radnički zvanično plasirao u Super ligu dva kola pre kraja Prve lige, veliko savlje je usledilo nakon poslednje utakmice u ovoj sezoni. Navijači kragujevačkog kluba Crveni đavoli su pre početka meča prošetali gradskim ulicama, a potom se uputili do bazena u neposrednoj blizini stadiona, gde su sa video-bima gledali utakmicu. Radnički 1923 je savladao ekipu Jagodine, rezultatom 4:2, pa sa trona Prve lige odlazi u Super ligu.  

Cilj nam je bio da budemo prvi, da budemo šampioni i to smo ostvarili. Nije bilo lako, ni na prethodnoj, ni na ovoj utakmici u kojoj smo nakon preokreta pobedili. Čestitke svima“, izjavio je kapiten FK Radnički 1923, Stevan Kovačević. 

Nakon utakamice navijači su ušli na stadion i uspeh proslavili sa fudbalerima na svojevrsan način. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je uručio pobednički pehar igračima Radničkog.  

Jedan divan način da se uđe u Super ligu, potpuno čistog obraza. Ovo je zasita klub koji je potpuno transparentan u finansijama, bez ikakvih kombinacija. Samo na srce, mislim da su to i navijači prepoznali”, rekao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić. 

U upravi kragujevačkog kluba kažu da vremena za slavlje nema mnogo. 

Moramo da zasučemo rukave i da krenemo na novi posao, a to je priprema za Super ligu na svim nivoima, tako da svi smo stvarno jako srećni is vi smo jako zadovoljni zbog ostvarenog uspeha”, kaže sportski direktor FK Radnički 1923, Slavko Perović. 

U kragujevačkom Radničkom se raduju i to što je država najavila da će u gradu na Lepenici nići novi stadion na mestu postojećeg. 

Nadamo se da će se to vrlo brzo rešiti. Do tog trenutka sigurno ćemo igrati pre našom publikom, zato što ćemo naš stadion dovesti na nivou superligaša”, rekao je direktor FK Radnički 1923, Nikola Fržović. 

Nama ne preostaje ništa durgo osim da poželimo sreću Fudbalskom klubu Radnički 1923 i da novim uspesima obraduju Kragujevčane, kao što su i ovim trijumfom.

Galerija slika