SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Fudbaleri Radničkog 1923 jači od Jagodine

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 06 02 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 su, u najjačoj proveri od početka zimskih priprema, savladali na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” lidera Srpske lige “Istok”, ekipu Jagodine, rezultatom. Golove za kragujevačku ekipu postigli su Radonjić, Ćirović i Ilić, a za tim Jagodine Tarik i A. Stamenković. 

Po izuzetno hladnom i vetrovitom februarskom danu, Kragujevčani i Jagodinci odigrali su utakmicu koja je po svemu viđenom imala više takmičarski, nego prijateljski karakter. Jak tempo i oštri dueli doprineli su i nešto većoj nervozi aktera ovog susreta, ali to nije bio razlog da igrači jedni drugima ne pruže ruke nakon isteka dinamičnih devedeset minuta.

Darko Milisavljević ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Nikodijevića, Popovića i Ivančevića, koji se još uvek nisu oporavili od povreda. U stroj se vratio kapiten Stevan Kovačević, koji je prethodnu utakmicu sa Lokomotivom propustio zbog zdravstvenih problema. Kao i protiv Beograđana, šef struke “crvenih” je pružio šansu nekolicini omladinaca, koji su ponovo ostavili dobar utisak.

Ekipa Jagodine, predvođena iskusnim trenerom Ljubišom Stamenkovićem – Piskavcem, pokazala se kao ozbiljan rival, tako da ne čudi to što trenutno gospodari vrhom tabele u Srpskoj ligi “Istok”. Evidentno je da se radi o jako kvalitetnoj i poletnoj ekipi, koja je protiv Kragujevčana izašla bez ikakvog respekta i sa željom da se nadigrava, ali ipak nije uspela da izbegne poraz.

Kragujevčani će već u subotu od 14 časova odmeriti snage sa još jednim srpskoligašem Slogom iz Požege. 

Izvor: FK Radnički 1923