SportFoto: FK Radnički 1923

"Radnički 1923" dočekuje Jagodinu u poslednjem kolu Prve lige Srbije

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 18 05 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće sutra od 17 časova na stadionu “Čika Dača” ekipu Jagodine, u utakmici poslednjeg, 34. kola Prve lige Srbije. Кragujevčani su, kao što je već poznato, uz lazarevačku Кolubaru obezbedili plasman u Linglong Super ligu Srbije, a ostaje da se vidi da li će u poslednjem kolu uspeti da sačuvaju liderski status i u najviši rang takmičenja uđu kao šampioni Prve lige Srbije.

Uoči zadnjeg kola u Prvoj ligi Srbije nema većih nedoumica. Poznato je koje će dve ekipe u Linglong Super ligu Srbije, a koje se sele u niži rang takmičenja. Jedina dilema je ko će od dva buduća superligaša, Radnički 1923 ili Кolubara, okončati sezonu kao najuspešnija ekipa Prve lige Srbije. Trenutno su obe ekipe bodovno izjednačene na vrhu tabele, s tim što su Кragujevčani u blagoj prednosti zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa Lazarevčanima. 

ZA MALOG GAVRILA

Fudbalski klub Radnički 1923 odlučio je da podrži humanitarnu akciju prikupljanja finansijske pomoći za lečenje našeg malog sugrađanina Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Tako će fudbaleri Radničkog 1923 i Jagodine pred početak sutrašnje utakmice izaći na teren sa prigodnim transparentom podrške malom Gavrilu.

Fudbalski klub Radnički 1923 ovim putem apeluje na svoje simpatizere, građane Кragujevca i sve ljude dobre volje da slanjem SMS poruke sa tekstom 973 na broj 3030 doprinesu Gavrilovom lečenju, kako bi i on dobio šansu za srećno detinjstvo kao i sva druga deca.

Objektivno gledano, “crveni” apsolutno zaslužuju da sezonu završe na prvom mestu prvoligaške tabele, koje konstantno drže još od desetog kola. I pored perioda rezultatske krize tokom prolećnog dela sezone, Radnički 1923 je pokazao da je bez svake sumnje najkvalitetnija ekipa u ligi, koja je uspela da napravi dobitnu kombinaciju dopadljive igre i dobrih takmičarskih rezultata.

Zbog toga su u taboru sada već budućeg superligaša iz Кragujevca čvrsto rešeni da u poslednjem kolu ništa ne prepuste slučaju i da pobedom nad Jagodincima u sredu osiguraju prvoligaški tron. Bio bi to najbolji mogući završetak šestogodišnjeg ciklusa konsolidacije kluba sa “Čika Dače” i njegovog povratka na veliku fudbalsku scenu Srbije.

Prava je šteta što zbog postojećih epidemioloških mera, koje još uvek ne dopuštaju masovnija okupljanja, na utakmici sa Jagodinom neće biti publike, a samim tim ni adekvatne slavljeničke atmosfere na “Čika Dači”, koju momci u crvenim dresovima i te kako zaslužuju jer su uspeli da vrate ovaj klub tamo gde odavno zaslužuje da bude.

Ostaje nam nada da će se do početka nove takmičarske sezone epidemiološka slika u našoj zemlji dodatno popraviti i da će kragujevačkoj publici biti omogućeno da uživo prati utakmice Radničkog 1923 u najvišem rangu takmičenja.

Umesto na tribinama, simpatizerima Radničkog 1923 ostaje da u sredu popodne budu ispred malih ekrana TV prijemnika i da u direktnom prenosu na programu Televizije Кragujevac isprate poslednju utakmicu “crvenih” u ovoj takmičarskoj sezoni. 

Izvor: FK Radnički 1923