SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi od IMT-a

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 22 09 2023

Taman što su pobedom nad ivanjičkim Javorom minulog vikenda stavili tačku na crnu rezultatsku seriju i nagovestili bolje dane u nastavku prvenstva, fudbaleri Radničkog 1923 su se porazom na gostovanju beogradskom IMT-u u premijernoj utakmici 8. kola Mocart Bet Super lige vratili u gubitnički režim – 0:1.

Imaće Šumadinci za čim da žale nakon utakmice na krovu Sportskog centra “Stadion”. Promašeni jedanaesterac na samom početku utakmice vratio im se poput bumeranga u 20. minutu, kada je Luka Luković postigao ispostaviće se jedini pogodak na današnjem meču, koji je IMT skrenuo sa rezultatske stranputice, a Kragujevčane ostavio na začelju tabele.

Prethodna utakmica sa Javorom kao da je u potpunosti iscrpela sve energetske resurse ekipe trenera Dejana Joksimovića, koja je danas podsećala na isceđen limun, iako je strateg “crvenih” upravo zbog istrošenosti igrača i problema sa povredama odlučio da napravi čak šest promena u odnosu na tim koji je suprotstavio Ivanjičanima pre četiri dana.

Uz sve to, Šumadinci su već u uvodnim minutima utakmice praktično sami sebi pucali u nogu, pošto nisu uspeli da iskoriste “poklon” u vidu opravdano dosuđenog jedanaesterca nakon prekršaja nad novajlijom Andrijom Radovanovićem posle nepuna tri minuta igre. Udarac Stefana Čolovića sa “bele tačke” završio je pored stative, čime su “crveni” pripustili idealnu priliku da u ranoj fazi utakmice dođu do rezultatskog preimućstva.

Kazna za neiskoršćeni jednaesterac Kragujevčane je stigla u 20. minutu. Udarac Luke Lukovića sa dvadesetak metara bio je koban po debitanta na golu Radničkog 1923 Filipa Pajovića, koji je, čini se, mogao bolje da odreaguje u ovoj situaciji, iako je bio delimično zaklonjen od strane svojih saigrača. Domaćin je tako iz prvog udarca na gol kragujevačkog tima uspeo da profitira i dođe do početne prednosti, koju je vrlo lako mogao da duplira u samom finišu prvog poluvremena nakon što se Radočaj našao “oči u oči” sa Pajovićem, ali nije uspeo da ga nadmudri.

Nakon što je sudija Danilo Nikolić označio kraj prvog poluvremena, prišao mu je silno izrevolitirani Miloš Vidović, koji je imao što-šta da mu prigovori. Usledila je jedna, a odmah zatim i druga isključujuća javna opomena za kapitena Radničkog 1923 koja je dodatno otežala već prilično težak položaj “crvenima”, koji su bili primorani da sa igračem manje nastave rezultatsku poteru za svojim rivalom.

Iako brojčano inferiorni, Kragujevčani se nisu predavali i uspeli su u par navrata da zaprete domaćinu, koji je u nastavku utakmice više gledao kako da sačuva svoj gol, nego što je težio postizanju bar još jednog pogotka. Miloš Ristić je u 57. minutu zapretio sa distance, ali je lopta prozviždala iznad prečke. Sličan epilog imao je i pokušaj Luke Zorića iz slobodnog udarca par minuta kasnije. Uspeo je Zorić nešto kasnije da zatrese mrežu domaćina, ali iz nedozvoljene pozicije.

Na drugoj strani, veliki kiks Pajevića u 80. minutu, kada mu je lopta na volšeban način iskliznula iz ruku, prošao je nekažnjen. Poslednje uzbuđenje na ovoj ne previše kvalitetnoj utakmici viđeno je u 86. minutu, kada je Zorić uputio dobar, ali nedovoljno precizan udarac sa udaljenosti od nekih dvadesetak metara.

IMT je ovom pobedom prekinuo seriju od tri uzastopna poraza i dogurao do dvocifrenog bodovnog učinka (10), dok su Kragujevčani ostali na začelju tabele sa samo tri osvojena boda iz sedam odigranih utakmica.

Priliku za iskupljenje i povratak na pobednički kolosek izabranici trenera Dejana Joksimovića imaće u utorak, kada će na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice.

Izvor: FK Radnički 1923