SportFoto: FK Šumadija 1903 - Arhiva - Ilustracija

Fudbaleri “Šumadije 1903” jači od "Napretka"

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 08 11 2023

Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su u gostima u utakmici 12. kola Šumadijsko-raške zone ekipu Napretka, rezultatom 2:1.

Uspela je ekipa Fudbalskog kluba “Šumadija 1903” da prekine niz od dva poraza iz prethodna dva kola kada su poraženi od FK “Sloga” i FK “Trepča”.   

Na gostovanju u Gračcu ostvarena je minimalna pobeda protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli Šumadijsko-raške zone, FK “Napredak”.

Po prikazanoj igri zaslužila je Šumadija pobedu i sa većim rezultatom, ali su, kao mnogo puta pre ove utakmice, u toku prvenstva propuštene idealne prilike za postizanje pogotka. 

Domaća ekipa, tražila je izlaz iz nezavidne situacije u kojoj se nalazi kada su osvojeni bodovi u pitanju. Samo jedna pobeda u do tada odigranih 11. kola je veoma mali učinak za ekipu kakva je “Napredak”.

"Šumadija" je povela u 36. minutu pogotkom Strahinje Uroševića, slobodno možemo reći najboljeg igrača “Šumadije 1903” u ovoj polusezoni.

Domaća ekipa se nije predavala i dolazi do izjednačenja u 45. minutu prvog dela igre pogotkom Nikole Cvetkovića.

Zbog povreda nekolicine igrača “Šumadija” je ovu utakmicu počela sa četiri bonusa, a u drugom delu igre im se na terenu pridružio Stefan Petronijević koji je doneo pobedu Šumadiji pogotkom u 88. minutu utakmice.

Napredak je, iako to trenutna pozicija na tabeli ne pokazuje, veoma neugodan protivnik na svom terenu. To su pokazali i na ovoj utakmici koju smo uspeli da dobijemo, iako smo igrali sa pet bonus igrača. Povrede nas prate od početka sezone i u svakom kolu su nam van stroja igrači koji su projektovani da budu nosioci igre. Bez obzira na te probleme mislim da smo imali više krizu rezultata nego same igre i da ćemo u poslednjem kolu pred našom publikom pobedom zatvoriti jesenji deo prvenstva’’, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

Fudbaleri “Šumadije 1903” narednu utakmicu igraju na svom terenu na Bubnju u subotu, 11. novembra, od 13 časova protiv “Budućnosti” iz Konareva.