SportFoto: FK Šumadija 1903

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili “Polet”

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 18 10 2023

Fudbaleri “Šumadije 1903“ pobedili su u utakmici devetog kola Šumadijsko-raške zone ekipu “Poleta“, rezultatom 7.0.

Iskupili su se igrači Šumadije pred svojom publikom  za sve neiskorišćene izgledne prilike ove jeseni u Šumadijsko-raškoj zoni. Ceh je platila ekipa Poleta iz Ratine koja je u Kragujevac došla da se nadigrava i pokuša da pobedom osvoji važne bodove u borbi za opstanak. Sportski je nadati se i verovati u čuda, ali se ona retko dešavaju na Bubnju. Od samog starta utakmice igrači Šumadije su nametnuli svoj ritam igre koji pokazaće se ni malo nije odgovarao gostima iz Ratine. Milan Ilić je sa dva gotovo identična pogotka posle udarca iz ugla , u 10. i 12. minutu, doveo Šumadiju u vođstvo. 

Imali su domaći igrači još nekoliko obećavajućih napada,  ali se na odmor otišlo sa rezultatom 2:0. 

U drugom delu igre na scenu stupa Miloš Đorđević, najbolji strelac Šumadije, a od ovog kola vodeći na listi strelaca Šumadijsko-raške zone, koji postiže tri pogotka posle nesebičnih asistencija Uroševića, Miljkovića i Andrejića i to u 51, 54. i 63. minutu. 

Pogotke za domaću ekipu postigli su još Dimitrije Andrejić u 79.  i Arsenije Kočanović u 83. minutu utakmice. 

Odigrali smo jednu za nas dobru utakmicu i bez obzira na kadrovske probleme koje imamo zbog povreda nekolicine igrača ostvarili ubedljivu pobedu. Sam broj pogodaka mi nije toliko bitan koliko me raduje što smo od prvog minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka odigrali maksimalno angažovano bez većih oscilacija u igri, kao i to što smo za razliku od nekih prethodnih utakmica  u ovoj igru podredili kolektivu’’, šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić. 

Malobrojna publika je mogla da uživa u jednoj lepoj fudbalskoj predstavi i pravo je čudo zašto na Bubnju nema više gledalaca s obzirom na to da ovi momci igraju veoma atraktivan fudbal i utakmice su vrlo sadržajne i zanimljive za gledanje. 

Narednu utakmicu FK “Šumadija 1903” igra derbi jeseni Šumadijsko-raške zone protiv trenutno prvoplasirane “Sloge” u Kraljevu.