SportFoto: FK Šumadija 1903

Fudbaleri "Šumadije 1903" slavili u Konarevu

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 29 08 2023

Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su u drugom kolu Šumadijsko-raške zone u gostima ekipu “Budućnosti” iz Konareva, rezultatom 1:0. 

Ekipa FK “Šumadija 1903” odlično je startovala u ovogodišnjem izdanju Šumadijsko-raške zone ostvarivši i drugu pobedu u dva odigrana kola. Ovoga puta na gostujućem terenu Šumadinci su nadigrali novajliju u ligi ekipu FK “Budućnost” iz Konareva. 

Imala je “Šumadija 1903” sve u prvom delu igre, terensku inicijativu, posed lopte, nekoliko izglednih prilika, ali je samo jedna lopta završila u mreži domaće ekipe. U 33. minutu utakmice preciznim udarcem sa oko dvadesetak metara pogodak je postigao Pavle Dimitrijević, ujedno i najbolji igrač utakmice. 

U drugom delu igre, uvođenjem nekoliko iskusnijih igrača u igru, domaća ekipa je uspela da delimično uspostavi ravnotežu na terenu, ali nedovoljno da se ugrozi pobeda gostiju iz Kragujevca. Na kraju zaslužena pobeda i vrlo važna pobeda protiv neugodnog protivnika iz Konareva. 

Znali smo da nas u Konarevu očekuje iskusna i veoma neugodna ekipa koja je u prvom kolu na svojoj zonaškoj premijeri pobedila u gostima “Slogu” iz Kraljeva. I pored toga, verovali smo da imamo kvalitet da izađemo kao pobednici i donesemo na Bubanj sva tri boda. Pored osvojenih bodova raduje nas dobra igra naročito u prvom delu igre kada smo propustili da realizujemo nekoliko izglednih prilika i tako ostvarimo još ubedljiviju pobedu”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedejić. 

FK “Šumadija 1903” u narednom kolu, koje je na programu u subotu, 2. septembra, od 16:30 časova, dočekuje ekipu FK “Mokra” na stadionu na Bubnju.