SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbalski spektakl za kraj sezone na “Čika Dači”: Radnički 1923 dočekuje Crvenu zvezdu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 19 05 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće sutra od 16 časova na stadionu “Čika Dača” novog-starog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde, u oproštajnoj utakmici pred svojom publikom u ovoj sezoni. Očekuje se pravi fudbalski spektakl u srcu Šumadije i sjajna atmosfera na tribinama koja bi trebala da inspiriše aktere na terenu da pruže jednu angažovanu i dopadljivu igru, u kojoj će prisutna publika moći da uživa.

Za Kragujevčane je duel sa “crveno-belima” idealna prilika da se još jednom “izmere” sa najkvalitetnijom ekipom u domaćem šampionatu i da se ujedno jednom dobrom i kvalitetnom partijom na pravi način oproste od svoje verne publike, koja ih je zdušno bodrila tokom čitave sezone. Iako su oba prethodna duela ove dve ekipe u tekućoj sezoni pripala “crveno-belima”, Šumadinci su prikazanom igrom, naročito u jesenjem susretu na “Čika Dači”, pokazali da su i te kako u stanju da stanu “na crtu” šampionu Srbije.

"Mi u ovu utakmicu ulazimo bez neke veće rezultatske presije, ali sa željom da se protiv najkvalitetnije ekipe u prvenstvu prikažemo u najboljem mogućem svetlu, kao što smo to uradili i u prethodne dve utakmice sa njima u ovoj sezoni. Svakako ćemo pokušati da i na ovoj utakmici nametnemo neki naš model igre i da na taj način probamo da postignemo gol, što bi nam povećalo izglede da dođemo do pozitivnog rezultata. Takođe, ova utakmica daće nam i određene povratne informacije o tome šta nam je potrebno kako bismo naredne sezone mogli da budemo još konkurentniji ekipama iz samog vrha tabele", poručuje strateg Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

“Crveno-beli” su još pre par kola osigurali novu, šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a nedavnim plasmanom u finale nacionalnog kupa došli su u priliku da ovu rezultatski veoma uspešnu sezonu okončaju osvajanjem duple krune. Inače, četa trenera Miloša Milojevića je nedavno nadmašila klupski rekord kada je reč o broju uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu i svakako će gledati da ovaj uspešan rezultatski niz produži u srcu Šumadije.

"O kvalitetima ekipe Crvene zvezde najbolje govore njeni rezultati. Oni su još pre par kola osigurali novu titulu, a sada su pobedom nad TSC-om u polufinalu Kupa Srbije došli nadomak osvajanja duple krune. Ako se ne varam, oni su vezali skoro 60 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu, što je zaista impozantan niz koji će sasvim sigurno gledati da produže u utakmici sa nama", istakao je Joksimović u svom osvrtu na kvalitete predstojećeg rivala.

Lepo vreme koje se meteorolozi najavljuju za dane vikenda, atraktivan rival i činjenica da će ovo biti poslednja utakmica fudbalera Radničkog 1923 na „Čika Dači“ ove sezone dovoljan su preduslov da tribine kragujevačkog “hrama fudbala” u subotu popodne budu ispunjene u zavidnom broju.

"Naravno da očekujem pune tribine i jednu lepu fudbalsku atmosferu. Iskreno se nadam da će Kragujevčani u velikom broju doći da podrže ekipu u poslednjoj utakmici na „Čika Dači“ ove sezone i da će ta njihova podrška inspirisati igrače da pruže svoj maksimum na terenu i dođu do pozitivnog rezultata protiv najbolje ekipe u prvenstvu" , priželjkuje šef struke Šumadinaca.

Izuzev Damjana Krajišnika, koji pauzira zbog parnih kartona, i povređenog Žofrija Činede, svi ostali igrači su na raspolaganju Dejanu Joksimoviću za subotnji okršaj sa “crveno-belima”.

Ulaznice za utakmicu već su puštene u prodaju i mogu se nabaviti na sledećim lokacijama:

biletarnica “SBB hale Jezero” – petak od 10 do 18 časova (ulaznice za istočnu, zapadnu i severnu tribinu)
biletarnica ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” – subota od 10 časova (jedna blagajna) i 12 časova (sve ostale blagajne) (ulaznice za istočnu/zapadnu tribinu)

Cena ulaznica iznose 500 dinara za istočnu i zapadnu, odnosno 400 dinara za severnu (gostujuću) tribinu.

Ono što je važno napomenuti, to je da će deci uzrasta do 15 godina ulaz na stadion biti omogućen samo uz pratnju jednog od roditelja ili staratelja, kao i da će navijači koji na sebi imaju obeležja gostujućeg kluba moći da uđu isključivo na severnu (gostujuću) tribinu stadiona “Čika Dača”.

Policijski službenici Policijske uprave u Kragujevcu će, u skladu sa članom 52 Zakona o policiji, snimiti video kamerama i fotografisati učesnike ove utakmice. Policijska uprava u Kragujevcu poziva sve posetioce da sportski i korektno bodre klub za koji navijaju. Protiv onih koji budu vršili krivična dela i narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere. 

Izvor: FK Radnički 1923