SportFoto: FK Radnički 1923

FK Radnički dočekuje šampiona

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 07 10 2023

U dobrom raspoloženju i probuđenog samopouzdanja nakon prethodno izvojevane pobede na gostovanju pančevačkom Železničaru, fudbaleri Radničkog 1923 iščekuju predstojeći okršaj sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom u utakmici 11. kola Mocart Bet Superlige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 8. oktobar, od 15 časova na stadionu “Čika Dača”. Poslednji međusobni duel ove dve ekipe na stadionu “Čika Dača” okončan je bez pobednika (1:1), a sigurno je da Kragujevčani ne bi imali ništa protiv da se ovakav epilog ponovi i u nedelju.

Radnički je sa novim trenerom doživeo katarzu, kako u rezultatskom, tako i u mentalnom smislu. Crveni su ostvarili pobedu u Pančevu, pa fudbalere Crvene zvezde dočekuju u dobrom raspoloženju.

Policijski službenici će, u skladu sa članom 52 Zakona o policiji, snimiti video kamerama i fotografisati učesnike fudbalske utakmice Super lige Srbije, između FK "Radnički 1923" iz Kragujevca i FK "Crvena Zvezda". Policijska uprava u Kragujevcu poziva sve posetioce da sportski i korektno bodre klub za koji navijaju. Protiv onih koji budu vršili krivična dela i narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere.  

"Moram još jednom pohvaliti moje igrače za prikazanu igru na utakmici u Pančevu. Svakako da nam je ova pobeda značajno podigla samopouzdanje, koje je pre ove utakmice bilo na prilično niskom nivou. Normalno, bilo je tu i dobrih i loših stvari u našoj igri, ali su zato odnos igrača prema igri i njihova energija bili na vrhunskom nivou, što nam je na kraju i donelo dobar rezultat ", osvrnuo se Dudić još jednom na sjajno izdanje svoje ekipe na gostovanju u Pančevu.

Sada je došao trenutak da se nekadašnji strateg Veleža i Sarajeva konačno predstavi kragujevačkoj publici, a sticajem okolnosti to će biti u duelu sa aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom. 

Dobra vest za trenera Dudića je što će ponovo moći da računa na kapitena Miloša Vidovića, koji se posle odrađene suspenzije zbog isključenja na utakmici sa IMT-om vraća u tim, ali i na mladog štopera Vladimira Tomovića. Sa druge strane, lista povređenih igrača i dalje je pozamašna.

"Miloš Vidović je lider ekipe, igrač bogatog iskustva, koji pritom ima pozitivan uticaj na svlačionicu. Sigurno će nam i on i mladi Tomović i te kako značiti, posebno u situaciji kada ne možemo da računamo na Đurića, Vidosavljevića i Simovića, kao i na mladog Miličića, koji je još odavno van stroja", otkriva šef struke Kragujevčana.

Ulaznice za utakmicu već su puštene u prodaju po ceni od 700 dinara za istočnu i 800 dinara za zapadnu tribinu, odnosno 600 dinara za severnu tribinu na kojoj će biti stacionirane pristalice gostujućeg tima.

Ulazinice za istočnu i zapadnu tribinu mogu se kupiti na biletarnici hale “Jezero” (petak i subota od 10 do 18 časova) i biletarnici iza južne tribine stadiona “Čika Dača” (nedelja od 10 časova), dok će se prodaja ulaznica za severnu tribinu vršiti na biletarnici iza severne tribine stadiona “Čika Dača” u nedelju od 12 časova.

Izvor: FK Radnički 1923