SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog rešeni da ostanu na pobedničkom putu

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 29 02 2024

Puleni trenera Feđe Dudića će sutra od 14 časova na stadionu “Čika Dača” ugostiti ekipu IMT-a u premijernoj utakmici 23. kola Mocart Bet Superlige Srbije, u kojoj će pokušati da dopišu petu uzastopnu prvenstvenu “recku” koja bi ih dodatno približila izlasku u Evropu.

Kragujevčani su u prve tri prolećne runde inkasirali maksimalni broj bodova, te u odličnom raspoloženju i sa viškom optimizma idu u susret narednom prvenstvenom izazovu. Duel sa ekipom IMT-a pruža Dudićevoj četi mogućnost da se osvajanjem nova tri boda učvrsti u gornjem delu tabele i ostane u trci za plasman u neko od evropskih takmičenja.

"Uprkos ovoj seriji od tri uzastopne pobede, mi ostajemo čvrsto na zemlji. Atmosfera je, kako u ekipi, tako i u samom klubu, na jednom zavidnom nivou. Želimo da nastavimo u istom ritmu, ne odustajući pritom od naših već poznatih principa igre, koji su nam i doneli dobre rezultate u dosadašnjem delu takmičenja. Imali smo nešto manje vremena za pripremu utakmice u odnosu na rivala, ali to svakako ne remeti naše pobedničke ambicije u predstojećem susretu", naglašava prvi saradnik trenera Feđe Dudića, Adnan Jahić.

Za razliku od Šumadinaca, koji su prolećni deo Mocart Bet Superlige otvorili samo kako se poželeti može, njihov sutrašnji rival još uvek čeka na prve bodove u nastavku prvenstva. Ekipa trenera Nebojše Jandrića je nakon poraza od TSC-a na prolećnoj premijeri pred svojom publikom (0:2), vezala još dva neuspeha u duelima sa Partizanom u Humskoj (2:5) i niškim Radničkim na voždovačkom Krovu, gde popularni “traktoristi” dočekuju svoje rivale u aktuelnoj sezoni (0:3).

"Tačno je da naš nardni rival, ekipa IMT-a, trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu, ali sam isto tako mišljenja da nisu imali sportske sreće u određenim segmentima na prethodne tri utakmice, što ih je na kraju krajeva i koštalo poraza. Recimo, protiv TSC-a su pri rezultatu 0:0 promašili jedanaesterac, na utakmici sa Partizanom su takođe bili ravnopravan rival u pojedinim delovima meča, dok su u poslednjem duelu sa Radničkim iz Niša propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu. Sigurno je da će biti izuzetno motvisani da upravo protiv nas stave tačku na ovaj krizni period", upozorava Jahić.

Da se radi jako nezgodnoj ekipi, koja se nikako ne sme potceniti, “crveni” su imali priliku da se uvere u prvom delu prvenstva, kada su pretrpeli minimalan poraz na Krovu (0:1), ali i u nedavnoj pripremnoj utakmici, u kojoj su takođe poraženi rezultatom 1:2.

Za Šumadince će veliki hendikep predstavljati izostanak dvostrukog strelca na utakmici sa Javor Matisom, Kilijana Bevisa, koji će pauzirati zbog crvenog kartona. Sa druge strane, među stative se vraća Stojan Leković, koji je odradio meč suspenzije zbog parnih kartona.

Nažalost, termin odigravanja predstojeće utakmice sa IMT-om nikako ne pogoduje radno aktivnom stanovništvu, ali se i pored toga u taboru kragujevačkog superligaša nadaju značajnoj podršci sa tribina.

Ulaznice po simboličnoj ceni od 200 dinara za istočnu i zapadnu tribinu mogu se nabaviti na biletarnici stadiona “Čika Dača” neposredno pred početak susreta.

Izvor: FK Radnički 1923