SportFoto: SPD Radnički

Gordana Petković novi čuvar mreže Radničkog

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 17 08 2021

Nakon završetka rukometne karijere Amine Hasanović i odlaska u inostranstvo Marijane Ilić, Rukometni klub Radnički je sklopio dogovor sa Gordanom Petković (30). Reč je o iskusnom čuvaru mreže, koja iz godine u godinu sve više dokazuje kvalitet i talenat koji poseduje i koja je prethodne sezone iskazala svoj puni potencijal, a u tandemu sa oporavljenom Pojužinom bi trebala da predstavlja neprelazni bedem na golu Kragujevčanki.

Obzirom da smo ostali bez golmanskog tandema, mislim da smo napravili pravi potez dovođenjem Gordane Petković, koja je ove godine bila dominantna kao najbolji čuvar mreže Superlige. Povratkom Jelene Pojužine opet ćemo imati sjajan par čuvara mreže i uveren sam da ćemo sa njima biti konkurentni kako u domaćim takmičenjima, tako i u Evropi”, najavio je dolazak iskusne Gordane Petković šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Petkovićeva je rukometom počela da se bavi sa 17 godina u ŽRK Zemun, a u karijeri je nastupala i za BMS Milenijum, Mladost i Železničar iz Inđije.

Novi grad, nova sredina i novi izazovi koji me očekuju. Drago mi je što sam dobila priliku da zaigram za klub sa dugačkom tradicijom kao što je Radnički. Verujem da ćemo imati sjajnu saradnju i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja koja su postavljena za sledeću sezonu. Jedan od razloga zbog kojih sam se odlučila da nastavim karijeru u Kragujevcu je i taj to što imamo iste planove za budućnost. Sviđa mi se način i stil igre u defanzivi, što će meni kao golmanu znatno olakšati posao. Verujem da uz uzajamnu podršku možemo da se umešamo u borbu za najviši plasman i sledeće sezone. Radujem se zajedničkom druženju i novim izazovima”, izjavila je po sklapanju angažmana Gordana Petković, koja je sa Radničkim overila jednogodišnji ugovor. 

Izvor: SPD Radnički