Sport

Kristina Marković pojačala “Tigrice”

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Ponedeljak, 05 09 2016

Rukometašica Kristina Marković iz Niša još jedno je u nizu pojačanja superligaša iz srca Šumadije, Ženskog rukometnog kluba “Radnički”.

Karijeru je započela u Crvenoj Zvezdi, nastavila u Naisi, Topličaninu i Jagodini, a bila je i član kadetske, juniorske i univerzitetske reprezentacije Srbije. Igra na poziciji srednjeg beka. Popularna Kića se obavezala na jednogodišnju vernost “Radničkom”.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ove godine biti deo trofejnog kluba "Radničkog" iz Kragujevca. Nakon poziva trenera Aleksandra Radosavljevića, nije bilo mnogo razmišljanja o dolasku u klub, obzirom da je poziv usledio od iskusnog stručnjaka koji je dosadašnjim rezultatima dokazao da svoj posao radi izuzetno efikasno i profesionalno. Verujem da ćemo predstojeće sezone na najbolji način uspeti da spoj mladosti i iskustva usmerimo ka ostvarenju što boljeg rezultata i time očuvamo renome kluba. Zadovoljna sam uslovima, ali i timskim duhom koji živi među igračicama, kako na terenu tako i van njega. Uz dobro koncipirane treninge i pripremne utakmice koje u ovom periodu imamo, pokušavamo da se što brže uigramo i budemo spremne za početak takmičarske sezone, koju svi željno iščekujemo”, rekla je Kristina Marković.

Nova “Tigrica” pored profesionalne karijere nalazi se na završnoj godini doktorskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.