SportFoto: SPD Radnički

Jovana Potkonjak novo pojačanje ŽRK Radnički

Autor: InfoKG
16:00 | Petak, 01 12 2023

Rukovodstvo Rukometnog kluba Radnički je nakon završetka jesenjeg dela sezone Super rukometne lige donelo odluku da dopuni igrački kadar u ženskoj selekciji i tako drugi deo prvenstva dočeka sa respektabilnijim timom u izazovima koji im predstoje. Prvi izbor je pao na Jovanu Potkonjak (24), koja bi trebala da sa svojim ne malim iskustvom i talentom znatno doprinese kvalitetu igara Kragujevačkog superligaša.

"Drago mi je što sam postala deo ovakvog kolektiva, kao što je Radnički. Atmosfera u ekipi je odlična, sa devojkama sam uspostavila pozitivnu konekciju i mislim da sam se uklopila brže nego što sam očekivala. Smatram da trenutno stanje na tabeli nije merilo kvaliteta ekipe koja ima mnogo veći potencijal. Nadam se da ću svojim prisustvom i kvalitetom doprineti da ostvarimo veći broj pobeda i izborimo bolji plasman", izjavila je po zaduženju crvenog dresa Jovana Potkonjak.

Jovana je rukomet počela da trenira sa devet godina, pokriva poziciju beka, a odlikuje je izuzetna brzina, prodornost i požrtvovana igra u fazi odbrane. U karijeri je nastupala za Voždovac, Junior i Mladost NP iz čijih redova je pristupila Radničkom.

Izvor: SPD Radnički