SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Košarkaši Radničkog dočekuju Mladost

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 17 12 2022

Poslednju utakmicu pred svojom publikom u ovoj kalendarskoj godini košarkaši Radničkog odigraće sutra od 14 časova protiv ekipe Mladost iz Smederevske Palanke.

Ekipa trenera Stevana Mijovića i dalje drži čelnu poziciju na tabeli A grupe, sa skorom od osam pobeda i dva poraza. Jedan od ta dva poraza njegovi izabranici pretrpeli su upravo od ekipe Mladosti.

Palančani se u ovom trenutku nalaze na deobi četvrtog mesta na tabeli, sa polovičnim učinkom nakon deset odigranih kola (5-5). Poraz u duelu sa jednim od glavnih konkurenata u borbi za plej-of, Hercegovcem iz Gajdobre, prošlog vikenda u Smederevskoj Palanci, posle čak tri produžetka, predstavljao je bez svake sumnje veliki udarac za ekipu trenera Ivana Stefanovića, koja će iskupljenje za ovaj rezultatski neuspeh pokušati da potraži na gostovanju u šumadijskoj prestonici, gde nikada do sada nije uspela da trijumfuje.

Zato igrači Radničkog moraju biti fokusirani na igru kako bi do kraja ovog dela sezone i početka plej - ofa zadržali prvu poziciju na tabeli i tako dodatno trasirali put u viši nivo takmičenja.

"Izuzetno bitna utakmica na našem putu ka višem rangu takmičenja. Ekipa Mladosti je sačinjena od iskusnih igrača i sigurno da se neće tako lako predati. Na nama je da i ovoga puta ostavimo srce na terenu i budemo maksimalno fokusirani i odgovorni u ispunjenju zacrtanih zadataka. Verujem da ćemo uz podršku naših sjajnih navijača, koji nam daju vetar u leđa čitave sezone, uspeti da pronađemo put do još jedne vredne pobede", izneo je svoja očekivanja pred duel sa Palančanima bek Radničkog Stefan Milivojević.

Ulaz je slobodan, a u kragujevačkom klubu se nadaju sličnoj poseti kao na prethodnoj utakmici protiv Džokera.

Izvor: SPD Radnički