SportFoto: SPD Radnički

Pobeda u režiji Webstera i Pavla Nikolića

Autor: InfoKG
14:32 | Nedelja, 10 03 2024

Radnički je zabeležio 14. pobedu u sezoni. Pobeđena je zemunska Mladost rezultatom 79:70.

Crveni su, po ko zna koji put, „prespavali“ prvu četvrtinu. Mladost je sjajno odigrala prvi period, naročito napadački, i na pauzu otišla sa 10 poena viška (17:27). Sledi „buđenje“ Kragujevčana koji, računajući trojku Webstera na isteku prve deonice, prave seriju od 20:0. Zemunci „seku“ post pogotkom Milenkovića, ali Blagojević poentira iza linije 6,75 i primorava trenera gostiju na novi tajm aut. Uspela je Mladost da se trgne u tom trenutku i za nepunih 3 minuta stiže do izjednačenja. Ipak, Radnički se bolje snalazi u završnici prvog poluvremena i sa 5 poena prednosti odlazi na veliki odmor.

Kobe Webster je potpuno dominirao u prvih 20 minuta, a u trećoj četvrtini mu se priključuje i Pavle Nikolić. Tandem Radničkog postiže 16 od 20 poena svoje ekipe i praktično rešava pitanje pobednika. Kragujevčani su na isteku 30. minuta vodili sa 64:52. Trudili su se Zemunci da stignu Crvene i čak sveli minus na 5 poena na svega 2 minuta do kraja meča, ali su opet na scenu stupili Nikolić i Webster i vratili svom timu dvocifrenu prednost. Radnički je mirno priveo utakmicu kraju i ostvario zasluženu pobedu.

Milan Milošević je predvodio Mladost sa dabl dabl učinkom od 28 poena i 13 skokova. Još jedan dabl dabl za Zemunce je ostvario i Luka Gašić sa 17 poena i 11 skokova.

Kobe Webster je posle odlične partije u Leskovcu odigrao još bolje večeras i odneo titulu najboljeg igrača utakmice sa ubeleženih 28 poena i 6 asistencija. Pavle Nikolić je postigao 18 poena i uhvatio 7 lopti u odbrani i imao ubedljivo najbolji +/- učinak u svom timu (+20).

U narednom kolu košarkaši Radničkog sastaće se sa Vojvodinom u Novom Sadu.