SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog ponovo na pobedničkom koloseku

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 10 12 2020

Pobedom nad valjevskim Metalcem u zaostalom meču 7. kola Košarkaške lige Srbije, košarkaši Radničkog su nakon dva uzastopna poraza ponovo osetili čari trijumfa, a rezultat je bio 83:76. 

Predvođeni kapitenom Katićem, uz već poslovično zapaženog Matiju Popovića i mladog Nikolu Veljovića, koji je odigrao najbolju utakmicu u sezoni, Kragujevčani su uspeli da opravdaju epitet favorita u susretu sa mladom ekipom Metalca, upisavši svoju šestu pobedu u sezoni.

Raško Katić još jednom je odigrao kapitenski i sa 24 postignuta poena bio je najistaknutiji pojedinac u redovima kragujevačkog tima na ovoj utakmici. Mladi Nikola Veljović, koji je na terenu proveo skoro 38 minuta, zabeležio je učinak od 17 poena, 8 skokova i 6 asistencija, čime je u potpunosti opravdao poverenje trenera Todorovića.

Matija Popović je pružio još jednu zapaženu partiju u dresu Radničkog, postigavši 15 poena, uz 8 uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi imao je i Ivan Nedeljković, koji je utakmicu okončao sa 12 poena. Nepravedno bi bilo zaobići Filipa Dumića, koji je uprkos slabom napadačkom učinku (3 poena), uspeo da podeli čak 14 asistencija.

Epitet najefikasnijeg igrača u gostujućem timu poneo je Slobodan Jovanović sa 16 postignutih poena. Radomirović je ubacio 11 poena, dok su po 10 postigli Paunović i Glišić, kome je jedan skok nedostajao za dabl-dabl učinak.

Izuzetno bitna pobeda za nas posle dva uzastopna poraza. Znali smo da nas čeka težak meč protiv ekipe Metalca, koja je u prošlom kolu pobedila favorizovani Napredak iz Aleksinca i koja je i večeras pokazala izuzetan karakter. Evidentno je da im fali malo iskustva, naročito u trenucima kada se utakmica lomi. Čestitao bih mojim igračima na pobedi, a mladoj ekipi Metalca i treneru Đokiću želim puno sreće u nastavku takmičenja”, izjavio je po završetku utakmice Igor Todorović, trener kragujevačkog tima.

Mladi Nikola Veljović bio je „iks faktor“ u veoma važnoj pobedi Kragujevčana, koja im je otvorila vrata ka plasmanu u sam vrh tabele.

Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, imali smo dobru energiju tokom svih četrdeset minuta utakmice i mislim da smo zasluženo pobedili. Očekuje nas serija teških utakmica u narednom periodu i nemamo drugog izbora osim da se potrudimo da nastavimo u ovom ritmu, kako bismo zadovoljili očekivanja naših navijača”, poručio je Veljović.

Košarkaši Radničkog su se ovom pobedom ponovo uključili u borbu za visok plasman, a priliku da naprave dodatni iskorak na tabeli imaće već u subotu od 19 časova, kada će u svom “Jezeru“ ugostiti beogradski Dinamik u utakmici 13. kola. 

Izvor: SPD Radnički