SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog pregazili leskovačko "Zdravlje"

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 16 11 2023

Malo slabija posećenost zbog radnog dana i ranijeg termina odigravanja nije sputala domaći sastav da odigraju još jednu sjajnu utakmicu i ostvare sedmu pobedu u sezoni. Crveni su bili bolji od leskovačkog Zdravlja, rezultatom 94:77.

Opet su Kragujevčani slabije otvorili meč i tokom prvih 10 minuta bili u konstantnom zaostatku. Zdravlje je u dva navrata bilo blizu dvocifrene prednosti, ali su izabranici trenera Mijovića uspevali da nađu rešenja u napadu i svedu minus na jedan posed na isteku prve četvrtine. Skoro 4 minuta u drugom delu igre je bilo potrebno Crvenima da dođu do izjednačenja. Leskovčani su se držali u narednih par napada, a onda je na scenu stupio kapiten Radničkog, Marko Đerasimović, i sa 10 poena u seriji domaćih od 19:5, odveo svoj tim na, ispostaviće se, nedostižnu prednost za goste (50:35).

Nošen sjajnom igrom iz druge deonice, Radnički pod komandom svog veterana nastavlja sa fenomenalnom košarkom i razliku uvećava na maksimalnih +25(74:49) pred sam kraj trećeg perioda. Trener Mijović tada povlači iz igre Đerasimovića koji dobija ovacije publike. O tog trenutka oba tima su igrala malo opuštenije, a do isteka 40. minuta Zdravlje je ublažilo poraz za konačnih 94:77.

U ekipi iz Leskovca blistao je Zachary Harvey sa 36 poena i 4 skoka i bio jedini „dvocifreni“ u svom sastavu.

Tray Croft je odigrao „slabiji“ meč sa 18 poena, 4 asistencije i 4 skoka. Đuro Dautović je postigao 12 poena i uhvatio 4 lopte, ali je u +/- parametru bio najbolji u ekipi Radničkog (+20). Milić Blagojević je sa par sjajnih poteza podigao publiku na noge, a utakmicu je završio sa 11 poena, 4 asistencije i 3 skoka. Za kraj uvek ostaje najbolji. Kapiten, Marko Đerasimović, je postigao 25 poena, od toga 7 od 7 iza linije 6.75 i uz 3 asistencije ostvario ukupan index 29 i titulu najboljeg igrača utakmice.

U narednom, 9. kolu, Radnički gostuje ekipi Mladosti u Zemunu u subotu 18. novembra. 

Izvor: SPD Radnički