SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog savladali OKK Beograd

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 29 02 2024

Košarkaši Radničkog došli su do 12. pobede u sezoni u odličnom meču protiv OKK Beograda nakon fantastične igre u poslednjih 10 minuta koju su rešili u svoju korist, rezultatom 26:6 za konačnih 80:70.

Kragujevčani su brzo stekli dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini (7. minut, 23:12), ali se gosti nisu predavali i polako hvatali priključak. Kada su domaći sredinom drugog dela opet stvorili značajnu razliku, delovalo je da će odneti pobedu lakše nego što se očekivalo. Međutim, uporni Beograđani serijom 15:4 prave preokret i unose nervozu u kragujevački sastav. Trojkom Webstera na isteku 20. minuta, Crveni zadržavaju posed viška i sa rezultatom 42:40 se odlazi na petnaestominutnu pauzu.

U trećem periodu igre OKK nastavlja gde je stao u drugoj četvrtini i pravi novi preokret i dolazi do ogromnih 12 poena prednosti u 29. minutu. Radnički uspeva da svede razliku na 8, ali dozvoljava ofanzivni skok u poslednjem napadu gostiju koji postižu pogodak za 54:64 na kraju tog dela igre. Kada je publika u hali Jezero pomislila da od trijumfa nema ništa, bude se izabranici Marka Simonovića i raznovrsnom igrom u napadu i odličnom odbranom prave seriju od 13:0, a zatim još jednu od 13:6 kojom overavaju 12. pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Bogoljub Marković je bio najbolji igrač OKK Beograda sa 18 poena i 11 skokova. Odličan meč je odigrao i Mihailo Petrović koji je upisao 18 poena, 8 asistencija i 4 skoka.

U ekipi Radničkog, Lamont West je postigao 17 poena i sa još 5 skokova i 2 rampe na svom kontu, odneo titulu najboljeg igrača utakmice. Pavle Nikolić je ubeležio 11, a Marko Đerasimović i Milić Blagojević po 10 poena. Tray Croft nije bio „preterano“ košgeterski raspoložen, ali je bio jedan od ključnih igrača u velikom preokretu. Meč je završio sa 9 poena, ali i sjajnih 11 asistencija.

U narednom, 23. kolu, Crveni gostuju ekipi Zdravlja u Leskovcu u subotu 2. marta.