SportFoto: SPD Radnički

Klonferi bolji od Đavola

Autor: InfoKG
10:45 | Ponedeljak, 01 11 2021

Košarkaši OKK Beograda su odneli pobedu iz Kragujevca i naneli ekipi Radničkog i treći poraz na domaćem terenu, posle produžetka, rezultatom 85:101.

Prvih 10 minuta je proteklo u veoma izjednačenoj igri sa konstantnom rezultatskom klackalicom.  Već u drugoj četvrtini gosti pokazuju malo više koncentracije na terenu dok Radnički sve vreme pokušava da uhvati priključak. Na veliki odmor se odlazi sa prednošću OKK Beograda 47:49. Treći period donosi preslikani scenario iz prethodnog. Klonferi prave prednost dok Katić i ekipa pokušavaju da naprave preokret.

Na kraju, ista meta isto odstojanje, opet +2 za goste. Poslednja četvrtina počinje naletom izabranika Ivice Vukotića, koji prave preokret i uspevaju da povedu 74:67 za manje od 3 minuta igre. OKK ima spreman odgovor i uspeva da vrati prednost na polovini deonice. Ekipe se na kratko smenjuju u vođstvu, a gosti na ulasku u poslednji minut utakmice, postižu šut za 3 poena i primoravaju trenera domaćih da zatraži tajm aut. Stefan Mitrović donosi izjednačenje crvenima.

Nakon promašaja gostiju, naš tim je imao priliku da u poslednjem napadu ostvari pobedu, ali su svojom greškom, tu priliku prepustili beogradskoj ekipi čiji šut nije završio u obruču i otišlo se u produžetak.

U ekstra vremenu, igra Radničkog se potpuno raspala dok su gosti dobro organizovanim napadaima i još bolljom igrom u odbrani odneli pobedu i zasluženo slavili. Radnički je meč igrao oslabljen, bez startnog pleja, Dumića, koji je odsustvovao zbog povrede ramena.

Trio rođenih Kragujevčana je bio najbolji na terenu u domaćem sastavu. Raško Katić je postigao 23 (6 skokova i 6 asistencija), Nikola Veljović 19 i Marko Đerasimović 15 poena. U ekipi OKK Beograda, odličan meč su odigrali Petar Kovačević sa 27 (9 skokova), Mihailo Mušikić sa 18 i Andrija Grbović sa 16 poena. 

Izvor: SPD Radnički