SportFoto: Mlađan Ivanović - FK Radnički 1923

Kragujevački superligaš nova žrtva pazarskog “mlina” (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 06 09 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da stanu na put najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dela sezone, ekipi Novog Pazara, koja je ovim trijumfom na stadionu “Čika Dača”, sedmim u nizu, preuzela čelo tabele Mozzart Bet Super lige Srbije od beogradske Crvene zvezde – 3:1 (1:1). 

Četa Vladimira Gaćinovića je nakon odličnog početka utakmice i rano stečenog vođstva prepustila protivniku terensku inicijativu, zbog čega je bila kažnjena u finišu prvog dela susreta, kada je Nemanja Tomić pogotkom iz penala doneo Kragujevčanima izjednačenje sa igračem manje na terenu. Ipak, ulazak nekolicine svežih igrača sa klupe početkom drugog poluvremena vratio je Pazarce na kurs ka pobedi.

I dok Pazarci slave, Kragujevčani ližu rane nakon još jednog, trećeg uzastopnog poraza, koji ih je dodatno približio začelju tabele. Činjenica je da su Šumadinci platili ceh lošem ulasku u utakmicu i da su u konstantnoj jurnjavi za rezultatskim zaostatkom u prvom poluvremenu ostali bez snage za nastavak susreta, gde je brojčana prednost Pazaraca došla do potpunog izražaja.

“Ušli smo u utakmicu prilično smušeno, uplašeno, bez prave energije. Protivnik je to iskoristio da dođe do vođstva pogotkom iz penala, a mi smo na sve to ostali i sa igračem manje na terenu. Do odlaska na odmor uspeli smo da poravnamo rezultat, ali smo u drugom poluvremenu primili još jedan gol iz našeg poseda, posle čega je bilo prilično teško vratiti se opet u utakmicu. Moramo da pronađemo način da se izdignemo iz trenutne situacije, da gledamo napred i pokušamo da se što bolje spremimo za utakmicu u Kruševcu, gde ćemo, nadam se, nastupiti u kompletnijem sastavu“, istakao je Darko Milisavljević, prvi saradnik Dejana Joksimovića u stručnom štabu kragujevačkog superligaša.

Novi Pazar se tako sedmom uzastopnom pobedom vinuo na sam vrh tabele, sa bodom prednosti, ali i dve utakmice više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, dok su Kragujevčani trećim porazom u nizu pali na dvanaesto mesto sa devet osvojenih bodova, koliko na svom kontu imaju još i jedanaestoplasirana Mladost i trinaestoplasirani Radnički iz Niša.

Priliku da poprave utisak i okončaju ovu seriju negativnih rezultata Šumadinci će imati u subotu na gostovanju kruševačkom Napretku. 

Izvor: FK Radnički 1923