SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani ispustili bod u Nišu

Autor: InfoKG
13:15 | Četvrtak, 04 11 2021

Da je fudbal igra u kojoj se svaki trenutak nepažnje skupo plaća mogli su fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 da se uvere na gostovanju niškom imenjaku u zaostaloj utakmici 13. kola Super lige Srbije. Imali su Šumadinci bod u džepu i lepu priliku da okončaju niz od četiri uzastopna neuspeha, ali je gaf mladog Nikole Ristovića, koji je skrivio jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi vremena, stajao “crvene” novog poraza – 1:2. 

Pobedu Nišlijama doneli su golovima Mitrović u 9. i Škrbić u 90+4. minutu iz jedanaesterca, a Blagojević je postigao pogodak za Radnički 1923 u 6. minutu.

Na licu trenera Radničkog 1923 Vladimira Radenkovića jasno su se mogli uočiti tragovi razočarenja nakon, malo je reći, nesrećnog poraza, koji je dodatno “dosolio ranu” superligašu iz srca Šumadije. Domaćin jeste bio nešto agilniji, pravio je pritisak u većem delu utakmice, ali svakako da i podela bodova ne bi bila nerealan epilog današnjeg susreta na “Čairu”.

Bila je ovo izjednačena utakmica, bez previše izglednih prilika, u kojoj je niški Radnički imao određenu dozu inicijative, koja se i mogla očekivati. Na kraju je eto jedan nesrećan slučaj, koji može da se desi svakom igraču, odlučio pobednika. Na nama je da u narednim utakmicama pokušamo da pronađemo pravi model kako da izađemo iz ovog negativnog rezultatskog niza“, poručio je šef struke “crvenih” sa “Čika Dače”.

Posle petog uzastopnog poraza u prvenstvu, fudbaleri Radničkog 1923 nalaze se na trinaestoj poziciji superligaške tabele sa četrnaest osvojenih bodova.

Izabranike Vladimira Radenkovića u ponedeljak na “Čika Dači” očekuje jako važan duel protiv ekipe Mladosti iz Lučana, koju su, podsetimo, savladali u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga sa minimalnih 1:0. 

Izvor: FK Radnički 1923