SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevčanin Nemanja Rašković PRVAK SRBIJE u planinskom trčanju

Autor: InfoKG
17:03 | Sreda, 30 08 2023

Član Planinarsko-ekološkog kluba Gora, Kragujevčanin Nemanja Rašković osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju na Suvoj planini. Stazu dugu 44,5 kilimetara sa 2.600 metara elevacije, Nemanja je istrčao za 5 časova i 28 minuta. 

Ovo je najveći uspeh koji sam ostvario u dosadašnjem delu sportske karijere. Reč je o veoma zahtevnoj stazi koja u otežanim vremenskim uslovima iziskuje dodatni psihofizički napor. U uslovima visoke temperature stvorila se veća želja za pobedom, a posebnu motivaciju sam dobio kada sam na tridesetom kilometru video da sam prvi. Ovo je nagrada za sve prethodne godine u kojima sam puno i vredno radio”, rekao je Rašković.

Predsednik Planinarsko-ekološkog kluba Gora, Nikola Pantović, naglasio je da je ovo veoma važan uspeh za klub. 

Nemanja je pravi promoter našeg kluba i to u disciplini koja iziskuje veliki napor i odvaja vrhunske sportiste od rekreativaca”, kazao je Pantović, dodavši da je pored njega još nekoliko trkača koji prave ovakve rezultate iz čiste ljubavi prema klubu i sportu, budući da nisu vezani nijednim profesionalnim ugovorom.

Za državnog prvaka i predsednika PEK Gora, Nikolu Pantovića upriličen je svečani prijem u zgradi Gradske uprave. U ime Grada Kragujevca pozdravio ih član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Ponosni smo što imamo šampione i u sportu koji nije tako popularan kao neki drugi u kojima naš grad već briljira. Osvajanje medalja inače daje elan mladim sportistima za postizanje sličnih rezultata, a zlatna odličja u nekom manje popularnom sportu imaju poseban značaj zato što sutra možemo očekivati da baš taj sport postane opredeljenje sve većeg broj dece i donese nam nove šampione”, naglasio je Stevović. 

Podseća da je Planinarsko-ekološki klub Gora uvršten u godišnji program finansiranja i poručio je da će Grad Kragujevac nastaviti da podržava klub u svakom pogledu.