SportFoto: kragujevac.rs

Lokalna samouprava podržala planinare “Gore”

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Četvrtak, 27 10 2016

Za članove Planinarsko - ekološkog kluba “Gora“, koji su osvojili titulu ekipnog prvaka države u okviru takmičenja Treking liga Srbije, organizovan je svečani prijem u Skupštini grada.

Izražavajući zadovolјstvo zbog postignutog uspeha na takmičenju, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević je naglasio značaj i ekološkog karaktera društva “Gora“ koji podrazumeva održavanje staza, kao i važnosti zdravog stila života koje ovo društvo promoviše i obuhvata ovakve i slične aktivnosti. Dodaje da je lokalna samouprava je uvek spremna da podrži ovakve i slične organizacije i društva.

Titulu prvaka države PEK “Gora“ potvrdila je osvajanjem sedmog kola Treking lige Srbije koje je održano 16. oktobra u organizaciji PK “Javorak“ iz Paraćina. Na startu kod planinarskog doma “Đorđe Živković“ na prostorima Južnog Kučaja i izletišta Grza, bilo je 132 takmičara.

Pored titule ekipnog prvaka, Marija Nešić, inače član ovog društva osvojila je titulu šampiona u konkurenciji žena, dok je Olivera Milić u poslednjem kolu osvojila zlatnu medalјu.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Treking liga Srbije ukupno je organizovano sedam kola i to na prostorima Vršačkih planina, Gornje Trepče, Malinika, Sokobanje, Kosjerića, Rajca i Grze. Treking liga Srbije u 2017. godini imaće devet kola. Planinarski savez Srbije organizaciju jednog kola dodelili su Planinarsko - ekološkom društvu “Gora“, a prema rečima predstavnika društva takmičenje će biti održano u aprilu mesecu 2017. godine na prostorima Bešnjaje.

PEK “Gora“ postoji od 2007. godine i za to vreme okupilo oko 120 članova. Do sada su zabeležili visoke rezulate u osvajanju vrhova, organizovanju gradske pešačke staze, a za grad i kao turističku ponudu, članovi ovog društva izradili su planinarsku stazu od Žeželјa do Bešnjaje.