Sport

PEK “Gora” šampion Srbije u trekingu

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Četvrtak, 20 10 2016

Planinarsko ekološki klub „Gora“ osvojio je titulu ekipnog prvaka države u okviru Treking lige Srbije, koju organizuje Planinarski savez Srbije.

Iako je titula već bila izvesna, oni su to i zvanično potvrdili u poslednjem kolu koje je organizovao PK „Javorak“ iz Paraćina na prostorima Južnog Kučaja i izletišta Grza.

Pored titule ekipnog prvaka, članica “Gore” Marija Nešić, osvojila je i titulu šampiona u konkurenciji žena, dok je Olivera Milić, takođe članica ovog kluba, osvojila zlatnu medalјu u poslednjem kolu, na srednjoj stazi. To je njena četvrta zlatna medalјa od ukupno četri učešća u ovogodišnjoj Treking ligi.

PEK „Gora“ je zauzeo prvo mesto sa ukupno osvojenih 2.690 bodova, a na drugom i trećem mestu našli su se PD „Bukulјa“ iz Aranđelovca i PK „Ozren“ iz Sokobanje sa po 2.379 bodova.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Treking liga Srbije ukupno je organizovano sedam kola, i to na prostorima Vršačkih planina, Gornje Trepče, Malinika, Sokobanje, Kosjerića, Rajca i Grze. U svakom od održanih kola, takmičarima je na raspolaganju bilo po tri staze: kratka 10-15km, srednja 20-25 i najduža 30-35km, a bodovalo se na osnovu dužine pređene staze i plasmana na trci.

Planinarski savez Srbije i Komisija za Treking ligu PSS, dodelili su organizaciju jednog kola naredne godine Planinarsko ekološkom klubu „Gora“, a takmičenje će se održati u aprilu sledeće godine na prostorima Bešnjaje.