SportFoto: SPD Radnički

Novi Beograd na derbiju u Kragujevcu

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 16 04 2024

U derbiju pretposlednjeg kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, sutra, od 18.45 časova, uz besplatan ulaz na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“.

Kragujevčani su obezbedili treće mesto na tabeli, dok su Novobeograđani neprikosnoveni na prvoj poziciji, sa maksimalnim učinkom, pa bi u ovom duelu mogli da zacementiraju kotu jedan.

"Posle pobede nad Šapcem i osiguravanja te treće pozicije, ovaj meč nema prevelikog takmičarskog značaja, ali daleko od toga da smo bez motiva. U poslednje vreme beležimo dobre rezultate, ostvarili smo neke bitne pobede i želimo da ostanemo u dobrom takmičarskom ritmu. Zadovoljni smo formom, ali mislim da još uvek nismo na svom maksimumu i najbolje od nas tek sledi", rekao je Nemanja Stanojević, vaterpolista Radničkog sa najviše nastupa.

Novi Beograd ove godine napada sva četiri trofeja i na dobrom putu je da to i uradi. Pored prvog Kupa Srbije, osvojenog u decembru, minulog vikenda vratio se i na tron Regionalne lige, pa je sada fokusiran na finiš domaćeg šampionata i Lige šampiona. Biće to i povratak velikog broj bivših igrača Radničkog na kragujevački bazen. Pre svih Filipa Filipovića, koji je najavio kraj karijere nakon ove sezone, a zatim i Miloša Ćuka, Nikole Lukića, Marka Radulovića i golmana Lazara Dobožanova…

"Novi Beograd je ekipa o kojoj ne treba trošiti reči. Proteklog vikenda osvojili su Regionalnu ligu, a sa razlogom se svrstavaju u red favorita za osvajanje Lige šampiona, jer imaju izuzetno kvalitetnu ekipu, sa velikim brojem reprezentativaca na svim pozicijama. U ovakvim utakmicama imamo motiv da se odmerimo sa najboljima na svetu, da vidimo koliko smo trenutno daleko od njih. To će pogotovo značiti našim mlađim igračima", smatra Stanojević.

Ulaz je besplatan, a posetioci će moći da ubace novac u kutije za prilog robotičarima Prve kragujevačke gimnazije, kojima je neophodna pozamašna svota novca za učešće na svetskom takmičenju na Floridi.

"Publika može da očekuje evropski vaterpolo i pozvao bih naše navijače da nas podrže u što većem broju, ali i da učestvujemo u ovoj lepoj akciji. Dolazi nam jedna od najkvalitetnijih svetskih ekipa, biće puno dobrih poteza, a na nama je da se pokažemo u što boljem svetlu", zaključio je Stanojević.

Izvor: SPD Radnički