SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog poraženi od ekipe Mladog radnika

Autor: InfoKG
12:30 | Nedelja, 02 04 2023

Odbojkaši Radničkog poraženi su u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije od ekipe Mladog radnika u Požarevcu rezultatom 3:1, po setovima 13:25, 25:18, 25:19 i 25:17. Požarevljani su se tako revanširali Kragujevčanima za ubedljiv poraz u prvoj utakmici i ujedno izborili "majstoricu". 

Nakon osam pobeda zaredom, došao je kraj trijumfalnom nizu odbojkaša Radničkog. Pobednički plamen čete trenera Alekse Brđovića ugasila je iskusna ekipa Mladog radnika, koja je konačno uspela da stane na put seriji poraza u međusobnim odmeravanjima snaga sa kragujevačkim timom u ovoj sezoni.

Sve je krenulo kao "po loju" za Šumadince. Ubedljivo dobijen prvi set nagovestio je novo "čišćenje", ali su se Požarevljani prenuli, dobili drugi, pa zatim i treći set, da bi u četvrtoj deonici praktično dotukli već potpuno izgubljene Kragujevčane, koji su pružili jednu od najslabijih partija u drugom delu sezone.

Andrij Tupči je sa 19 osvojenih poena opravdao epitet jednog od najboljih korektora u Superligi. Idealnu podršku iskusni Ukrajinac imao je u Goranu Bjelici, koji je svoju dobru partiju krunisao sa 13 osvojenih poena, od toga četiri blokom.

Vuk Ivanković bio je najefikasniji u kragujevačkom timu sa 14 osvojenih poena, dok je kapiten Aleksandar Blagojević zastao na 10.

Nakon 1:1 u pobedama, odluka o budućem polufinalisti plej-ofa pašće u trećoj utakmici četvrtfinalne serije, tzv. "majstorici", koja se igra u utorak od 19 časova u SBB hali Jezero.

Izvor: SPD Radnički