SportFoto: FK Radnički 1923

Oslabljeni Radnički lak plen za sve bolji Čukarički

Autor: InfoKG
19:18 | Nedelja, 03 12 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su na gostovanju beogradskom Čukaričkom u utakmici 17. kola Mocart Bet Superlige Srbije – 1:4 (0:4). Oslabljeni neigranjem dvojice standardnih prvotimaca, Luke Zorića i Milutina Vidosavljevića, “crveni” su predstavljali lak plen za srpskog predstavnika u Ligi konferencija, koji je sav posao obavio u prvih 45 minuta, kada je i postigao sva četiri gola na današnjem susretu.

Iako prilično izmorena nakon nedavnog okršaja sa mađarskim Ferencvarošem u Ligi konferencija, ekipa Čukaričkog je prilično energično ušla u današnju utakmicu, verovatno želeći da što pre obezbedi dovoljnu rezultatsku zalihu koja bi joj omogućila da “spusti ručnu” u nastavku utakmice i sačuva deo resursa za naredne izazove u domaćem prvenstvu i kupu.

Za Čukarički su pogađali Ivanović u 8. min., Adžić u 35. min., Cvetković u 42-om i Miladinović samo minut kasnije, u 43. minutu.

Gol za Radnički postigao je Vižđi u 87. minutu.

Šumadinci su ovim porazom, drugim u nizu, nastavili nazadovanje na superligaškoj tabeli i trenutno su pozicionirani na jedanaestom mestu sa 18 osvojenih bodova.

Kragujevčane već u sredu očekuje duel osmine finala Kupa Srbije sa starim rivalom, ekipom Smedereva 1924, a zatim na “Čika Daču” stiže aktuelni vicešampion države, TSC iz Bačke Topole.

Izvor: FK Radnički 1923