SportFoto: SPD Radnički

Pobeda odbojkaša Radničkog maksimalnim rezultatom

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 30 03 2023

Odbojkaši Radničkog pobedili su ekipu Mladog radnika u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:16, 25:19 i 28:26.

I treći ovosezonski duel odbojkaša Radničkog i Mladog radnika imao je identičan epilog. Puleni trenera Alekse Brđovića ni ovoga puta nisu imali milosti prema Požarevljanima, koji su ponovo bojište napustili bez osvojenog seta. Šumadinci su tako svoju trijumfalnu seriju iz finiša ligaškog dela takmičenja uspešno produžili u plej-ofu, spojivši tako osam uzastopnih pobeda.

Večerašnja utakmica imala je lepu uvertiru. Naime, pred sam početak meča upriličena je mala ceremonija dodele pehara selekcijama pionira, kadeta i kadetkinja Odbojkaškog kluba Radnički za osvojena prva mesta u regionalnim takmičenjima. Prisutna publika je toplim aplauzima zdušno pozdravila ove talentovane dečake i devojčice, među kojima se kriju neki od budućih odbojkaških asova.  

Kapiten Aleksandar Blagojević ponovo je bio najefikasniji u redovima kragujevačkog tima sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Vuk Ivanković i Andrej Ristić sa po 11 poena.

Ukrajinac Andrij Tupči je sa 16 osvojenih poena bio jedini igrač u gostujućoj ekipi sa dvocifrenim učinkom na večerašnjoj utakmici.

Odbojkaši Radničkog će u revanšu, koji je na programu u subotu od 19 časova u hali Sportskog centra Požarevac, imati priliku da potvrde trijumf i ujedno "čekiraju" kartu za polufinale, gde će ih čekati bolji iz međusobnog okršaja Crvene zvezde i Partizana. 

Izvor: SPD Radnički