SportFoto: SPD Radnički

Podmlađeni Radnički slavio u Nišu

Autor: InfoKG
15:00 | Nedelja, 17 09 2023

U prvom kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Naisa, u Nišu, rezultatom 20:8.

Trener Kragujevčana, Uroš Stevanović, izveo je podmlađeni sastav, bez kapitena Jankovića, prvog golmana Todorovskog, Ranđića, Šulca i Gruzijaca Adeašvilija i Dadvanija, a šansu su dobili mlađi igrači iz kragujevačke vaterpolo škole, poput Denisa Vukosavljevića, Uroša Trpvoskog, Veljka Dončića, Davida Pantelića… I takav sastav Radničkog bio je prejak za ekipu Naisa, koja je i ove sezone pretrpela velike promene.

Mladi niški tim donekle je uspevao da parira gostima samo u prvoj deonici, ali je i ona pripala Šumadincima (5:3). Već do poluvremena sve je bilo jasno, Radnički je dodao gas i praktično rešio pitanje pobednika – 10:4.

U nastavku susreta, kako je meč odmicao, tako je prednost izabranika Uroša Stevanovića sve više rasla, a u trećoj četvrtini postala je i dvocifrena.

U pobedničkom sastavu najefikasniji bio je Nikola Kojić sa pet golova, a pratili su ga Veljko Dončić sa četiri gola, Luka Pljevančić sa tri i Bogdan Gavrilović, Lazar Vićković i Nemanja Stanojević sa po dva. U niškom timu prednjačio je Vukičević sa pet golova.

Vaterpoliste Radničkog predstojećeg vikenda očekuje kvalifikacioni turnir Kupa Evrope u Rijeci, gde će im rivali biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunska Oradea.